Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς- Οι αλλαγές στις μετακινήσεις που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς- Οι αλλαγές στις μετακινήσεις που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στο πλαίσιο της  ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τα έκτακτα μέτρα που ενεργοποιούνται  προκειμένου το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, να περιοριστεί η κινητικότητα και, τελικώς, να μειωθούν τα κρούσματα και η διασπορά από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες θορύβησαν ειδικούς και κυβέρνηση. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, η Επιτροπή των ειδικών κατέληξε στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Από αύριο 4 Μαρτίου στις 06.00 έως και 16 Μαρτίου

  • Στο SMS 2 και το SMS 3 η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2 χιλιομέτρων.

 

  • Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

 

  • Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Ιnfowoman.gr