Αυτά τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Αυτά τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας που κάθε χρόνο προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Α Γυμνασίου και Α Λυκείου που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των διδάκτρων.

Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Συνήθως οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο διάστημα από τέλος Μαρτίου έως και αρχές Μαΐου.

Αυτά είναι τα ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν υποτροφίες

 

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Από το 2012, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απονέμουν, μετά από εξετάσεις, εξωτερικές υποτροφίες σε μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία και την προσεχή σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το International Baccalaureate. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου και Ι.Β. που δεν φοιτούν στο σχολείο και επιδεικνύουν συστηματικά Υψηλή Ακαδημαϊκή Επίδοση ή έχουν λάβει Αθλητικές ή Πολιτιστικές ή Μαθητικές Διακρίσεις.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον οργανισμό Stelios Philanthropic Foundation του κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα απονέμουν 3 πλήρεις Υποτροφίες Yψηλής Aκαδημαϊκής Eπίδοσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία, ολοκληρώνουν τη Γ’ Γυμνασίου και επιθυμούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα International Baccalaureate στα Εκπαιδευτήρια μας, ξεκινώντας τη φοίτησή τους στο προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB της Α’ Λυκείου. Για τη χορήγηση των υποτροφιών “Stelios Haji-Ioannou” λαμβάνονται υπόψη ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”‎

Τα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ», επιβραβεύοντας τους μαθητές με τις υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα, προκηρύσσουν υποτροφίες σπουδών. Οι υποτροφίες είναι:

Έως 1 ολική και 3 μερικές για την Α΄ Γυμνασίου MYP
Έως 1 ολική και 1 μερική για την Α΄ Λυκείου MYP
Έως 1 ολική και 1 μερική για το ΙΒ Diploma

Η ολική υποτροφία καλύπτει το σύνολο των βασικών διδάκτρων και η μερική το 50% των βασικών διδάκτρων.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα:

 • Για την Α΄ Γυμνασίου στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον στα Αγγλικά για το Δίγλωσσο Πρόγραμμα.
 • Για την Α΄ Λυκείου στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα για το ελληνικό πρόγραμμα και επιπλέον στα Αγγλικά για το Δίγλωσσο Πρόγραμμα.
 • Για το IB Diploma στα Μαθηματικά, στη Γλώσσα και στα Αγγλικά.

Οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες, άνω του 18,5 για ολική και άνω του 17 για μερική υποτροφία, θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη.

Νέα Γενιά Ζηρίδη

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει κάθε χρόνο Διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης. Χορηγούνται 85 συνολικά υποτροφίες (ανά έτος), όσα και τα έτη λειτουργίας του σχολείου. Ο διαγωνισμός διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Η υποτροφία ανανεώνεται κάθε χρόνο με την προϋπόθεση της υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης και της κοσμιότατης διαγωγής.

Ιόνιος Σχολή

Για το σχολικό έτος 2020-’21 η Ιόνιος Σχολή προσφέρει υποτροφίες σε νέους μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν:

α. στην Α’ τάξη του Γυμνασίου της Ιονίου Σχολής

β. στην Α’ τάξη του Λυκείου (Υποτροφίες “Θέτις Καβαλιεράτου 100”)

γ. στη Β’ τάξη του Λυκείου (Υποτροφίες “Απόλλων Καβαλιεράτος”)

δ. στο 1ο έτος του International Baccalaureate Diploma Programme της Ιονίου Σχολής.

Η Ιόνιος Σχολή προσφέρει, επίσης, για το σχολικό έτος 2020-’21 ολικές και μερικές αθλητικές υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο και έχουν διακριθεί ατομικά ή ως μέλη Εθνικών Ομάδων σε Ολυμπιακά Αθλήματα, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc

Η Ελληνογαλλική Σχολή  Jeanne d’ Arc,  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μαθητική οικογένεια, θα χορηγήσει και φέτος υποτροφίες για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν το 100%, το 50% ή το 30% των διδάκτρων. Μπορούν να τις διεκδικήσουν, μέσω εξετάσεων, μαθητές του σχολείου και μαθητές που προέρχονται από άλλα σχολεία. Οι υπότροφοι θα μπορούν να διατηρούν την υποτροφία και στις τρεις τάξεις της βαθμίδας στην οποία επέτυχαν, εφόσον προάγονται με άριστα.

Ελληνική Παιδεία

Τα Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» προσφέρουν υποτροφίες στο 100% των διδάκτρων σε άριστους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου. Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με γραπτές εξετάσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά επί της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν καθώς και με προσωπική συνέντευξη. Προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη βαθμού Άριστα και στα δύο γραπτά.

 • Όλες οι υποτροφίες είναι τριετείς και ισχύουν μέχρι την αποφοίτηση των μαθητών από την αντίστοιχη σχολική βαθμίδα (Γυμνάσιο, Λύκειο), εφόσον διατηρούν άριστn επίδοση και εξαιρετική διαγωγή.
 • Θα δοθούν 6 υποτροφίες για την Α’ Γυμνασίου και 6 για την Α’ Λυκείου, εκ των οποίων μία υποτροφία από κάθε βαθμίδα απευθύνεται σε μαθητές που ήδη φοιτούν στα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας.
 • Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται με γραπτές εξετάσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά επί της διδασκόμενης ύλης της τάξης που φοιτούν καθώς και με προσωπική συνέντευξη. Προϋπόθεση αποτελεί η επίτευξη βαθμού Άριστα και στα δύο γραπτά.
 • Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου δημοσίων ή ιδιωτικών Σχολείων. Εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων οι γονείς ανήκουν στο προσωπικό των εκπαιδευτηρίων “Η Ελληνική Παιδεία”.

 

Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος

Το Σχολείo θα χορηγήσει υποτροφίες  σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με άριστη επίδοση και διαγωγή.  Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με ατομική εξέταση και συνέντευξη.

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου

Το σχολείο συνεχίζοντας την πολιτική ενθάρρυνσης της αριστείας, παρέχει τις ακόλουθες υποτροφίες:

Υποτροφίες επίδοσης Σε κάθε έναν από τους τρεις αποφοίτους της Στ’ Δημοτικού μας που θα πρωτεύσουν στον εσωτερικό διαγωνισμό υποτροφιών του Γυμνασίου μας προσφέρεται υποτροφία επίδοσης 1.000€, που αναλογεί σε αντίστοιχη έκπτωση επί των διδάκτρων της Α’ τάξης του Γυμνασίου .

Πλήρεις υποτροφίες επίδοσης για φοίτηση στην Α’ Λυκείου παρέχονται σε 8 μαθητές απόφοιτους της Γ’ Γυμνασίου, 4 σε μαθητές που ανήκουν στο Σχολείο μας και 4 σε μαθητές που φοιτούν σε άλλα Σχολεία. Οι μαθητές διακρίνονται μετά από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό που διεξάγεται στα Εκπαιδευτήρια και οι όροι συμμετοχής των υποψηφίων είναι οι ακόλουθοι:  Για μαθητές που δεν ανήκουν στο σχολείο: υποψήφιοι υπότροφοι λογίζονται όσοι μαθητές έχουν μέσο όρο στον έλεγχο προόδου του Α’ τετραμήνου, τουλάχιστον 19 («Άριστα»).

Τα μαθήματα που διαγωνίζονται οι μαθητές είναι τα Μαθηματικά, η Νέα Ελληνική Γλώσσα και τα Αρχαία Ελληνικά. Τα γραπτά όλων των υποψήφιων υποτρόφων διορθώνονται από δύο διορθωτές, με κάλυψη των ονομάτων τους.

Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη προκηρύσσουν υποτροφίες που καλύπτουν το 25%-100% των διδάκτρων για εξωτερικούς υποψηφίους Γυμνασίου και Λυκείου ανάλογα με τον βαθμό επίτευξης που θα απονεμηθούν σε αριστούχους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Κριτήριο για την απόκτησή τους είναι η άριστη επίδοση και διαγωγή. Οι υποψήφιοι μαθητές θα εξεταστούν σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά.

Κολλέγιο Αθηνών 

Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Ε.Ε.Ι.) έχει θεσπίσει Πρόγραμμα «Υποτροφιών Αριστείας» για μαθητές που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στο Κολλέγιο με εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ τάξη του Λυκείου. Οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στο Κολλέγιο εξετάζονται γραπτώς στην Ελληνική Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά. Η εισαγωγή των υποψηφίων γίνεται με απόλυτη σειρά επιτυχίας, με κριτήριο το άθροισμα της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά. Οι υποψήφιοι που δεν συγκεντρώνουν τη βάση των 50 μονάδων, έστω και σε ένα από τα τρία μαθήματα, αποκλείονται.

Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα

Το Ταμείο Αρωγής και Υποτροφιών του CGS  προσφέρει υποτροφίες σπουδών. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου/ΙΒ MYP2, στην Α΄ Λυκείου/ΙΒ MYP5 και στο ΙΒ Diploma Programme.

 • Έως 5 Ολικές  και έως 5 Μερικές  Υποτροφίες για την Α΄Γυμνασίου/ΙΒ MYP
 • Έως 3 Ολικές  και έως 2 Μερικές Υποτροφίες για την Α’ Λυκείου/ΙΒ MYP
 • 1 Ολική και έως 3 Μερικές Υποτροφίες για το IB Diploma Programme
 • Η χορήγηση Ολικής Υποτροφίας προϋποθέτει μέσο όρο βαθμολογίας μεγαλύτερο ή ίσο του 80% και επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη (το προφίλ του μαθητή συνάδει με αυτό που προσδιορίζει ο Οργανισμός του ΙΒ (International Baccalaureate) για τους μαθητές των προγραμμάτων του).
 • Η χορήγηση Μερικής Υποτροφίας (30 %- 80%)  προϋποθέτει μέσο όρο βαθμολογίας μεγαλύτερο ή ίσο του 60%  και επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη (το προφίλ του μαθητή συνάδει με αυτό που προσδιορίζει ο Οργανισμός του ΙΒ (International Baccalaureate) για τους μαθητές των προγραμμάτων του).
 • Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων, ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός θα χορηγηθεί ποσοστιαία ανάλογα με την επίδοση των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι μαθητές Α΄ Γυμνασίου/MΥP και Α΄ Λυκείου/MYP θα αξιολογηθούν στα παρακάτω μαθήματα: Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Αγγλικά

Οι υποψήφιοι για το IB Diploma Programme θα εξεταστούν στα ακόλουθα μαθήματα: Αγγλικά, Μαθηματικά, Τεστ λογικής σκέψης.

Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ

Στην προκήρυξη των Ακαδημαϊκών Υποτροφιών τους για μαθητές/μαθήτριες που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2019-2020 στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο και στο IB DP 17/1/2019 τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ αναφέρθηκαν σε διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που κατά το σχολικό έτος 2019-2020 θα φοιτήσουν σε τάξεις του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ DP1.

Τα εκπαιδευτήρια χορήγησαν συνολικά δέκα (10) ακαδημαϊκές υποτροφίες, κάθε μια εκ των οποίων δίδεται μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία θα εισαχθεί ο μαθητής ή η μαθήτρια:

1. Οκτώ (8) υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές και μαθήτριες που, κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου. (Συγκεκριμένα: Τέσσερις μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία θα λάβουν πλήρη υποτροφία και οι τέσσερις με την αμέσως χαμηλότερη θα λάβουν μερική υποτροφία -50%).

2. Δύο (2) υποτροφίες θα χορηγηθούν σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 θα φοιτήσουν στη τάξη του IB DP1. (Συγκεκριμένα: Θα έχουν έκπτωση 3.000 € επί των διδάκτρων).

Pierce

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει υποτροφίες που έχουν διάρκεια ένα σχολικό έτος με δυνατότητα ανανέωσης. Βασικά κριτήρια υποτροφιών είναι:  Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του υποψηφίου, η ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου και η διαγωγή του υποψηφίου.

Οι μαθητές εξετάζονται γραπτώς στο μάθημα των Αγγλικών, ενώ οι υποψήφιοι μαθητές της Α’ Γυμνασίου έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν για ακαδημαϊκή υποτροφία την ίδια μέρα με γραπτές εξετάσεις στα Μαθηματικά και στην Ελληνική Γλώσσα της ΣΤ’ Δημοτικού. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν τις δύο υψηλότερες επιδόσεις στο τεστ ακαδημαϊκών υποτροφιών θα λάβουν ολική υποτροφία (100% των διδάκτρων της Α’ τάξης του Γυμνασίου) ενώ άλλοι 33 υποψήφιοι, με την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη, θα λάβουν μερικές υποτροφίες (έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%, ανάλογα με τη βαθμολογία τους).

Eκπαιδευτήρια Βασιλειάδη

Τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη κάθε χρόνο διοργανώνουν διαγωνισμό υποτροφιών μεταξύ των μαθητών της ΣΤ’ τάξης για την εισαγωγή στο Γυμνάσιο. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Μαθηματικά και στην Νεοελληνική Γλώσσα. Στους πρώτους επιτυχόντες μαθητές χορηγούνται υποτροφίες φοίτησης (πλήρεις ή μερικές) για τα έξι χρόνια φοίτησης στο Γυμνάσιο και Λύκειο, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να αριστεύουν.

Για τους μαθητές της Θεσσαλονίκης

Κολέγιο Ανατόλια

To Ανατόλια προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα. Το 25% των θέσεων περίπου στην Α’ Γυμνασίου δίνεται σε μαθητές που έχουν κάποιας μορφής υποτροφία. Οι υποτροφίες δίνονται με κριτήριο την επίδοση των μαθητών στη γραπτή δοκιμασία επιλογής για την Α’ Γυμνασίου σε συνδυασμό με το οικογενειακό τους εισόδημα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η δοκιμασία επιλογής έχει στόχο να διαπιστώσει βασικές δεξιότητες του μαθητή στη χρήση της γλώσσας – ελληνικής και αγγλικής – και της απλής μαθηματικής σκέψης.

Οι κατηγορίες των υποτροφιών για την Α Γυμνασίου είναι οι εξής:

Α) ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ (10%)

Oι οκτώ πρώτοι σε βαθμολογία μαθητές της κατηγορίας «φοίτηση με πλήρη δίδακτρα» δικαιούνται τιμητική υποτροφία 10%, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Β) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 15% ΩΣ 50%

Απονέμονται σε μαθητές / μαθήτριες που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 50.000 €. Το ποσοστό υποτροφίας για κάθε υποψήφιο αποφασίζεται από επιτροπή του σχολείου με κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα των μαθητών της κατηγορίας που συγκέντρωσαν τις πιο υψηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους από το σχολείο πόρους.

Γ) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 75%

Απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 30.000 €. Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων περιλαμβάνει και επίσκεψη επιτροπής καθηγητών στα σπίτια των μαθητών/μαθητριών αυτής της κατηγορίας που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στη γραπτή δοκιμασία.

Δ) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 100%

Απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 20.000 €. Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων περιλαμβάνει και επίσκεψη επιτροπής καθηγητών στα σπίτια των μαθητών/μαθητριών αυτής της κατηγορίας που θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στη γραπτή δοκιμασία.

Ε) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΕΙΩΝ 75% ΕΩΣ 100%

Απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 30.000 € και κατοικούν εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης. Καλύπτουν τα δίδακτρα και το κόστος διαμονής στο οικοτροφείο του σχολείου.

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε νέους μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου να διεκδικήσουν υποτροφίες που καλύπτουν ως το 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Οι υποτροφίες απονέμονται μέσα από μια διαδικασία εξετάσεων και συνεντεύξεων. Κριτήριο επιλογής των υπότροφων μαθητών είναι ο συνδυασμός επίδοσης στις εξετάσεις επιλογής και οικογενειακού εισοδήματος.

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Χορηγούνται υποτροφίες σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων καθώς και των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, οι οποίοι συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία στις γραπτές εξετάσεις υποτροφιών στα μαθήματα της νεοελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών, στην ύλη των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Οι εξετάσεις για τις υποτροφίες της Α΄ τάξης Γυμνασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 και ώρα 09:00 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου (12ο χλμ. ΕΟ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών).

Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και καλύπτουν τα ετήσια δίδακτρα.

 

Ροή Ειδήσεων