Αυτά τα σχολεία διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα»

Αυτά τα σχολεία διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα»

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Εκδήλωση Βράβευσης των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και «Οδική Ασφάλεια Κοινή Ευθύνη»» για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Οι διαγωνισμοί συνδιοργανώθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές έφτιαξαν πρωτότυπες δημιουργίες για να προωθήσουν την οδική ασφάλεια

Σκοπός των διαγωνισμών ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίησή των μαθητών και μαθητριών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων (Ταινία, Βίντεο Σποτ, εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0)

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν στην Αθήνα και παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους οι οποίες ήταν αφιερωμένες στο ποδήλατο, στη σημασία του για το περιβάλλον, την υγεία και τη σωματική άσκηση καθώς και στη συμβολή του στη διαμόρφωση ασφαλών και βιώσιμων πόλεων.

Οι δημιουργίες των παιδιών συνδύασαν πρωτότυπο σενάριο, εντυπωσιακές εικόνες, μουσική, παιχνίδια και ψηφιακά μέσα και μετέφεραν με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο ισχυρά κοινωνικά μηνύματα

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά το χαιρετισμό της απευθυνόμενη στους μαθητές ανέφερε το πόσο χαρούμενη είναι που βρίσκεται μαζί τους σε αυτή την εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία του Διαγωνισμού που είναι αφιερωμένος στην Οδική Ασφάλεια: «Γιατί για εμάς αποστολή του σχολείου και των εκπαιδευτικών σας δεν είναι μόνο να βγείτε στην Κοινωνία μορφωμένοι αλλά και υπεύθυνοι πολίτες. Πολίτες οι οποίοι θα έχουν μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση.

Που θα είναι καλοί στην ιστορία στα μαθηματικά, τη φυσική αλλά και πολίτες που θα ξέρουν ότι δεν παρκάρεις στη ράμπα των αναπήρων, που θα ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να σέβεσαι τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, πόσο σημαντικό είναι να φοράς το κράνος σου ακόμα και όταν κάνεις ποδήλατο ή πατίνι. […]

Γιατί πρωταγωνιστές είστε πάνω από όλα παιδιά εσείς […] πρωταγωνιστές είναι οι εκπαιδευτικοί μας, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή τους γίνονται εξαιρετικά έργα στα σχολεία μας, πρωταγωνιστές είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ‘Πάνος Μυλωνάς’ και το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.»

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν τη χαρά να δουν από κοντά τον Ιππότη Ευγένιο, την αγαπημένη μασκότ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», που μεταδίδει στα παιδιά αξίες για την ευγένεια και τον πολιτισμό στο δρόμο, ενώ ξεχωριστό χρώμα στην Τελετή έδωσε η παρουσία της ορχήστρας και της χορωδίας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας που ερμήνευσαν τραγούδια για το ποδήλατο καθώς και το τραγούδι του Ι.Ο.ΑΣ. «Σταμάτα να τρέχεις» που έχει συνθέσει ο αδελφός του Πάνου, Γιώργος Μυλωνάς.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Βραβεία Πρωτοβάθμιας – Διαγωνισμός «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ»

Νηπιαγωγεία – Κατηγορία Ταινίας
1ο βραβείο 34ο Νηπιαγωγείο Πατρών
2ο βραβείο 1ο Νηπιαγωγείο Νέου Σουλίου Σερρών
3ο βραβείο 2ο Νηπιαγωγείο Πεύκων

Νηπιαγωγεία – Κατηγορία Ψηφιακής Εφαρμογής
Έπαινος Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Θήρας & Νηπιαγωγείο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής

Δημοτικά Σχολεία – Κατηγορία Ταινίας

1ο βραβείο Big Bang School, Λάκκωμα
2ο βραβείο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών

Δημοτικά Σχολεία – Κατηγορία Βίντεο Σποτ

Βραβείο Εξ ημισείας:
2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας & 6ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης

Δημοτικά Σχολεία – Κατηγορία Ψηφιακής Εφαρμογής
1ο βραβείο Ελληνογερμανική Αγωγή (Δημοτικό)
2ο βραβείο 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Βραβεία Δευτεροβάθμιας – Διαγωνισμός «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ»

Κατηγορία Ταινίας
1ο βραβείο 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα
2ο βραβείο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου
3ο βραβείο ΓΕΛ Διστόμου

Κατηγορία Βίντεο Σποτ

1ο βραβείο Γυμνάσιο Κυργίων
2ο βραβείο Μουσικό Σχολείο Άρτας
3ο βραβείο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Κατηγορία Ψηφιακής Εφαρμογής

1ο βραβείο ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω
2ο βραβείο Εξ ημισείας: ΓΕΛ Αγιάσου & 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα
3ο βραβείο Γυμνάσιο Αγιάσου
Έπαινος 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα εγκαταλελειμμένο μωράκι και δύο κακοποιημένα αδερφάκια απέκτησαν νέους γονείς – Η αλήθεια για την αναδοχή και την υιοθεσία

Υπ. Υγείας: Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου και καρδιαγγειακών παθήσεων

5 τέλεια χριστουγεννιάτικα online παιχνίδια για να διασκεδάσουν οι μαθητές

9χρονος Παναγιώτης με κινητικά προβλήματα: «Δεν μπορώ να περπατήσω αλλά… έχω καταφέρει πράματα και θάματα!» (video)

Ροή Ειδήσεων