Αυτή είναι η νεογέννητη Ρέιντι που γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο! Οι γονείς της μιλούν στο infokids.gr

Αυτή είναι η νεογέννητη Ρέιντι που γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο! Οι γονείς της μιλούν στο infokids.gr

Αυτή είναι η νεογέννητη Ρέιντι που γεννήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο! Οι γονείς της μιλούν στο infokids.gr

Ζυγίζει δύο κιλά και δέκα γραμμάρια και είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας! Η μικρούλα φαίνεται πως βιάστηκε να συναντήσει τους γονείς της και τις άλλες τρεις αδελφές της και ήρθε στον κόσμο νωρίτερα ! Οι διασώστες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την βοήθεια του γιατρού του ΕΚΑΒ, βοήθησαν την 34χρονη Αουρέλα να γεννήσει το μωράκι της!

Από την Κλέλια Κλουντζού

Δάκρυα χαράς και χαμόγελα ευτυχίας για τους γονείς , συγκινητικές στιγμές για το πλήρωμα του ασθενοφόρου στο Ηράκλειο της Κρήτης !

“Ευχαριστούμε από καρδιάς!”

Η Αουρέλα και ο Φεστίμ Φάζα, δεν σταματούν να ευχαριστούν τους διασώστες και το γιατρό !

«Με έπιασαν οι πόνοι γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης. Τηλεφώνησα στον σύζυγό μου, ο οποίος βρισκόταν για δουλειά στην Ιεράπετρα. Μέχρι να φτάσει στο σπίτι, οι πόνοι γίνονταν όλο και πιο έντονοι. Καλέσαμε ασθενοφόρο, γιατί φοβόμουν ότι θα γεννήσω στο σπίτι. Όταν έφτασαν οι διασώστες με έβαλαν στο φορείο και μόλις ξεκίνησαμε για το νοσοκομείο έσπασαν τα νερά! Γέννησα αμέσως. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, μέσα από την καρδιά μου! Εάν δεν ήταν εκείνοι , δεν ξέρω τι θα γινόταν. Παρόλο που είχα εμπειρία από τα άλλα παιδιά μου, είχα αγχωθεί ! Τόσο οι διασώστες του Χαμόγελου του Παιδιού, όσο και ο γιατρός του ΕΚΑΒ έκαναν υπέροχη δουλειά! Να είναι καλά !» λέει συγκινημένη η μητέρα.

«Ήμουν στη δουλειά, όταν με πήρε η γυναίκα μου και μου ζήτησε να επιστρέψω γρήγορα στο σπίτι. Από την Ιεράπετρα όπου βρισκόμουν, χρειαζόμουν περίπου δύο ώρες. Τηλεφώνησα στο ΕΚΑΒ και ζήτησα την συνδρομή ασθενοφόρου. Όταν έφτασα, η γυναίκα μου είχε ήδη γεννήσει . Το ασθενοφόρο ήταν σταματημένο στην άκρη του δρόμου και η Αουρέλα κρατούσε στην αγκαλιά της, την Ρέιντι ! Δόξα τω Θεώ, πήγαν όλα καλά και τους ευχαριστώ πολύ όλους!» λέει ο πατέρας.

«Κάναμε το καθήκον μας!»

Με αυταπάρνηση, οι διασώστες από το Χαμόγελο του Παιδιού Μαρία Ρασιδάκη και Βαγγέλης Μιχούδης, βοήθησαν την μητέρα να γεννήσει το μωρό! Καθ ‘ όλη τη διάρκεια του τοκετού, βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον γιατρό του ΕΚΑΒ Γιώργο Χατζηπαυλή, ο οποίος ήταν καθ’οδόν.

«Γύρω στις 17.42 δεχθήκαμε μία κλήση για μία εγκυούλα την οποία είχαν πιάσει οι πόνοι από νωρίς. Πήγαμε στο σημείο, τοποθετήσαμε τη μητέρα σε θέση τοκετού στο φορείο και μόλις ξεκίνησε ο οδηγός, έσπασαν τα νερά . Γνωρίζαμε ότι δεν θα προλάβουμε να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Εκείνη την ώρα ,κάθε λεπτό που περνούσε ήταν πολύτιμο. Ζήτησα από τον συνάδελφο να σταματήσει το ασθενοφόρο και να έρθει να συνδράμει. Η μητέρα ήταν πολύ συνεργάσιμη και τα καταφέραμε χάρη στην βοήθεια και του γιατρού του ΕΚΑΒ, ο οποίος ενώ κατευθυνόταν προς το σημείο, μας έδινε οδηγίες. Δεν πανικοβλήθηκα καθόλου , διότι όταν βγήκε το μωράκι έκλαψε κατευθείαν !Ήταν ζωηρούλα και η μαμά ήταν σε πάρα πολύ κατάσταση! Μας ευχαριστούσε συνεχώς ! Κάναμε αυτό για το οποίο έχουμε εκπαιδευτεί ως διασώστες! » μας λέει η διασώστρια Μαρία Ρασιδάκη.

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι, δεν ξέραμε εάν θα προλάβουμε να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Την τοποθετήσαμε στο φορείο και προετοιμάσαμε και τον εξοπλισμό μας. Το ασθενοφόρο είναι πλήρως εξοπλισμένο! Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η μπεμπούλα ήταν βιαστική ! Αμέσως μου είπε η συνάδελφος να σταματήσω το αυτοκίνητο και να πάω πίσω γιατί η γυναίκα ήταν έτοιμη να γεννήσει . Ήμασταν γύρω στα 20 με 25 λεπτά από το εφημερεύον νοσοκομείο και δεν γινόταν διαφορετικά, έπρεπε να σταματήσουμε να γίνει η διαδικασία εκείνη τη στιγμή. Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται, είναι ανάμεικτα, επικρατούσε άγχος, συγκίνηση, υπερηφάνεια» λέει ο διασώστης Βαγγέλης Μιχούδης.

«Στα χέρια σου έρχεται μία ζωή στον κόσμο! Είναι ένα από τα ευχάριστα περιστατικά στη γκρίζα δουλειά μας! Όταν έφτασα στο σημείο , η μικρούλα είχε γεννηθεί! Οι διασώστες είχαν συνδέσει το μωρό στο οξύμετρο, είδα ότι όλα ήταν καλά, του κόψαμε τον ομφάλιο λώρο και παραδώσαμε μαμά και κόρη στο νοσοκομείο με ασφάλεια! Η μητέρα ήταν αυτή που μου ζήτησε να βγάλω την φωτογραφία για να θυμόμαστε την πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής της!» λέει ο γιατρός επιμελητής του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Γιώργος Χατζηπαυλής!

Η μητέρα και η μικρή Ρέιντι χαίρουν άκρας υγείας! Νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και ανυπομονούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, για να γνωρίσει η νεογέννητη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της!

Διαβάστε επίσης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Φαντασιακά τα σενάρια για δήθεν μείωση της χρηματοδότησης και υποβάθμιση των δημόσιων Πανεπιστημίων»