Αυτή η μωβ πεταλούδα στα μαιευτήρια κρύβει μια ιστορία που θα σας συγκινήσει

Αυτή η μωβ πεταλούδα στα μαιευτήρια κρύβει μια ιστορία που θα σας συγκινήσει

Κανείς δεν πρέπει να βρεθεί ποτέ στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί την απώλεια ενός μωρού, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Δυστυχώς, έτσι έπρεπε να γίνει και στην περίπτωση της Millie και του συζύγου της, Lewis.

Η απώλεια της μικρής Skye ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους

Το ζευγάρι ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πάει καλά με την Skye στο υπερηχογράφημα της 12ης εβδομάδας. Η Millie περίμενε δίδυμα, όμως οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η Skye υπέφερε από μια πάθηση που ονομάζεται ανεγκεφαλία και δεν θα καταφέρει να γεννηθεί. Έτσι, πήραν την απόφαση να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη και να δώσουν τη δυνατότητα στη μικρή Callie να δώσει τη δική της μάχη παρά τους αυξημένους κινδύνους.

Στις 30 εβδομάδες της κύησης, 10 εβδομάδες νωρίτερα, η Millie γέννησε τα κοριτσάκια της. Η Callie μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ενώ η μικρή Skye κατάφερε να παραμείνει στη ζωή μόνο τρεις ώρες. Η άτυχη μητέρα αισθάνθηκε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της, παρά το γεγονός ότι το ένα από τα δίδυμα κατάφερε να επιζήσει. Όπως αναφέρει η ίδια, είχε 7 μήνες για να προετοιμαστεί γι αυτό και ο πόνος εξακολουθούσε να είναι αδιανόητος.

13423975_1089848487752541_622177995323732466_n

Ενώ βρισκόταν στην εντατική με το μωρό της, μια άλλη μητέρα της είπε κάτι που την έκανε να κλάψει:

“Είσαι πολύ τυχερή που δεν έχεις δίδυμα”. Αυτά τα λόγια την έκαναν να καταρρεύσει.

Αφού ηρέμησε, η Millie αποφάσισε να κάνει κάτι για να μην ξανασυμβεί αυτή παρεξήγηση και σε άλλους γονείς που είχαν χάσει το μωρό τους στη γέννα.

Τότε ανακάλυψε την ιδέα με το αυτοκόλλητο με τη μωβ πεταλούδα, το οποίο συμβολίζει ότι ένα μωρό από μια γέννα με πολλά μωρά δεν κατάφερε να επιζήσει. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι έπρεπε να βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονταν σε παρόμοια θέση.

 Ένα αυτοκόλλητο με μια μωβ πεταλούδα συμβολίζει ότι ένα μωρό από μια γέννα «χάθηκε»…

«Κανείς από τους άλλους γονείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί με την Skye. Τα λόγια της ήταν αθώα… Δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι είχα κάποτε δύο μωρά. Αλλά με λύγισαν. Έτρεξα έξω από το δωμάτιο με δάκρυα και δεν είχαν ιδέα γιατί. Δεν άντεχα να τους πω τι είχε συμβεί», εκμυστηρεύτηκε η Millie, συμπληρώνοντας: «Με ένα απλό αυτοκόλλητο θα μπορούσε να είχε αποτραπεί όλη αυτή η κατάσταση».

Η Millie και ο Lewis έχουν πλέον αφοσιωθεί στην ενημέρωση του σκοπού τους και προωθούν το Ίδρυμα Skye High. Τα αυτοκόλλητα με την μωβ πεταλούδα εμφανίστηκαν έκτοτε σε πολλά μαιευτήρια σε όλο τον κόσμο, χάρη στη δημιουργική σκέψη τους.

Παρόλο που δεν μπορούν να φέρουν τη Skye πίσω, ξέρουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και άλλους γονείς που περνάνε το ίδιο. Και αυτό τούς κάνει να νιώθουν καλύτερα…

«Δεν θα μπορέσω ποτέ να σταματήσω κάτι τέτοιο, αλλά όσο πιο πολλή υποστήριξη στέλνουμε με τα αυτοκόλλητα, τόσο καλύτερα θα είναι. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να περάσει κανείς»,αναφέρει η Millie, η οποία μαζί με το σύζυγό της έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο ίντερνετ για συγκέντρωση δωρεών, προκειμένου να βοηθήσουν και άλλες οικογένειες να ξεπεράσουν παρόμοιες καταστάσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Ομαδικός Βιασμός 15χρονου: «Η κόρη μου έχει διασυρθεί με απειλές και εκβιασμούς στα social media, έχει ουσιαστικά καταστραφεί»

Lofi Minnie – Chill: H Walt Disney Records παρουσιάζει κλασικά τραγούδια αγαπημένων ταινιών σε Lofi εκδοχή

Καμβάς: Το γλυκό animation για την απώλεια, την αγάπη και τα κίνητρα που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας

Μάτι: “Μαμά ένας νεκρός” είπε ένα παιδάκι δίπλα μας για τον πατέρα μου –  Τον έδεσα με το ράσο, για να μην τον χάσω” 

Ροή Ειδήσεων