Αυτή η χώρα απαγορεύει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αυτή η χώρα απαγορεύει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σε μια πρωτοφανή κίνηση περιορισμού της εξάρτησης των παιδιών από το κινητό και το διαδίκτυο προχωρά η Κίνα καθώς όπως ανακοίνωσε οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών  δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο Ίντερνετ μέσω του smartphone τους και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστεί.

Βάσει των περιορισμών αυτών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου έπειτα από δημόσια διαβούλευση, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.

Εξάλλου θα τεθεί επίσης σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω των smartphones: οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών

Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου και θα τεθούν σε εφαρμογή με τεχνικά μέσα, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Οι γονείς θα μπορούν πάντως να τους απενεργοποιούν, αν το επιθυμούν

Σύμφωνα με την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους», έπειτα και από άλλα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια για «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο Ίντερνετ».

Η Κίνα έχει δημοσιοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμους κανόνες προς την κατεύθυνση αυτή.

Από το 2021, περιορίζει το χρόνο που μπορούν να περνούν την ημέρα τα παιδιά παίζοντας στο διαδίκτυο. Είχε επίσης παγώσει τις εγκρίσεις νέων βιντεοπαιχνιδιών για εννέα μήνες, προκαλώντας αναταραχή σε πολυάριθμες επιχειρήσεις του τομέα – μεταξύ των οποίων η γιγάντια κινεζική Tencent.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να σταματήσεις να είσαι υπερ-γονιός και να μάθεις να χαλαρώνεις με τα παιδιά σου

Ελένη Χατζίδου & Ετεοκλής Παύλου: Διακοπές στις Μαλδίβες μαζί με την 4χρονη κόρη τους (φωτο)

Σαββατοκύριακο στην Αίγινα…Βουτάμε στις καλύτερες παραλίες της!

Ροή Ειδήσεων