Αυτό είναι το άγνωστο “εγγόνι” της Ντόρας Μπακογιάννη

Αυτό είναι το άγνωστο "εγγόνι" της Ντόρας Μπακογιάννη

Αυτό είναι το άγνωστο “εγγόνι” της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε χθες πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια μορφή καρκίνου και με μια γενναία ανάρτηση ψυχής δήλωσε ότι ούτε και σε αυτή τη μάχη προτίθεται να κάνει πίσω.

Εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου έσπευσαν να εκφράσουν από καρδιάς τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση ενώ πολλοί καλλιτέχνες και επώνυμοι θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενθάρρυνσης και συμπαράστασης στον αγώνα ζωής της.

Η ανάρτηση που ξεχώρισε και έχει αρχίσει να διακινείται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτή της Φωτεινής Παντζιά, ιδιοκτήτριας γνωστών wine bar bistrot της Αθήνας και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και μαμά του 8χρονου  Άγγελου – Αμπάτου που υιοθέτησε πριν μερικά χρόνια από την Αιθιοπία.

Το “άγνωστο” εγγόνι της

Αυτό είναι το άγνωστο "εγγόνι" της Ντόρας Μπακογιάννη

Όπως αποκαλύπτει στην ανάρτησή της όταν ήταν στον παιδικό σταθμό ο μικρός Άγγελος της παραπονέθηκε ότι δεν έχει γιαγιά και τότε η Ντόρα Μπακογιάννη του είπε πως από δω και στο εξής εκείνη θα είναι η γιαγιά του και μπορεί να την αποκαλεί έτσι παντού. Η αποδοχή της γιαγιάς Ντόρας και η αγκαλιά της ως γιαγιά προς τον Άγγελο επισφραγίστηκαν με τον ωραιότερο τρόπο όταν μπήκαν μαζί πιασμένοι χέρι χέρι σε εκκλησία στο Καρπενήσι για να κάνουν Πάσχα μαζί με τα υπόλοιπα εγγγόνια.

Η συνέχεια της ιστορίας συγκινεί και αποτελεί ένα μικρό “ευχαριστώ” της μαμάς Φωτεινής στην Ντόρα για την τεράστια αγάπη της για τον Άγγελο και ένα μήνυμα ελπίδας ότι όλα θα πάνε καλά με την περιπέτεια της υγείας της.

Αυτό είναι το άγνωστο "εγγόνι" της Ντόρας Μπακογιάννη

Η ανάρτηση για το άγνωστο “εγγόνι” της Ντόρας Μπακογιάννη

Την Ντόρα Μπακογιάννη ως πολιτικό την ξέρετε όλοι .

Κάποιοι θα συμφωνείτε με την διαδρομή της , κάποιοι μπορεί και όχι .
Σήμερα όμως εγώ δεν θα μιλήσω για αυτό,( εξάλλου δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος γιατί την έχω αγαπήσει βαθιά και είμαι πάντα με την μεριά της ).

Όταν ήρθε ο Άγγελος στην Ελλάδα και ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό και να κάνει παρέα με παιδάκια συνειδητοποίησε ότι εκτός από την μαμά και τον μπαμπά υπάρχουν και ο παππούς και η γιαγιά .

Πολύ σύντομα λοιπόν με τα λίγα ελληνικά που είχε μάθει άρχισε να ζητάει να έχει και αυτός γιαγιά. Βλέπετε οι γονείς μου δεν ζουν πια .

Κάποια ημέρα που είχαμε βρεθεί με την Ντορα τον άκουσε να λέει στενοχωρημένος ότι αυτός δεν έχει γιαγιά και με την άνεση μιας γυναίκας που η αγάπη της είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία του είπε αγόρι μου εγώ είμαι η γιαγιά σου .Θα με λες γιαγιά και θα είμαι η γιαγιά σου.

Την ίδια χρόνια κάναμε Πάσχα στο Καρπενήσι .Ήταν όλα τα εγγόνια της Ντόρας και ο Άγγελος .

Την Μ. Παρασκευή λοιπόν και το Μ. Σάββατο που έπρεπε να πάμε εκκλησία ( δεν σήκωνε καμμία κουβέντα για αυτό ) από στο ένα χέρι της κράτησε τον Άγγελο και στο άλλο ένα από τα εγγόνια της .

Με ένα αγέρωχο ύφος μπήκε μέσα στην εκκλησία και με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη προχώρησε να πάει στην θέση της κρατώντας ένα μαύρο παιδί που την φώναζε γιαγιά όλη την ώρα και αυτή εκεί να του εξηγεί τα πάντα .

Ο Άγγελος δεν σταμάτησε να την κρατάει από το χέρι και να την κοιτά στα μάτια.
Ένιωθε ευτυχισμένος γιατί είχε βρει και αυτός την γιαγια του.

Την επόμενη ημέρα όλο το Καρπενήσι αναρωτιόταν ποιο ήταν αυτό το μαύρο παιδάκι που με τόσο αγάπη και καμάρι κρατούσε η Ντόρα και την φώναζε γιαγιά .

Θα της χρωστάω πάντα πόσο εύκολα χάρισε στον μικρό μου αυτή την χαρά αλλά και ασφάλεια .

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτή λέγοντας παρόμοιες ιστορίες που έζησα κοντά της αλλά θα σταματήσω εδώ .Αυτή η σπουδαία γυναίκα λοιπόν η Ντόρα μας με τον ίδιο μεγαλειώδη τρόπο αποφάσισε να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα υγείας της .

Το έμαθε , το δούλεψε μέσα της , το ανακοίνωσε σε όλους και σήκωσε τα μανίκια για να το παλέψει . Προφανώς θα νικήσει . Είναι βέβαιο.

Αυτή θα δίνει την μάχη της και όλοι εμείς θα είμαστε εδώ γύρω και θα ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα και αυτή η περιπέτεια .

ΥΓ: ο Άγγελος μέχρι και σήμερα σε όλους τους φίλους του λέει . πως γιαγιά του είναι η Ντόρα . Ευτυχώς κάνεις δεν καταλαβαίνει για ποια Ντορα μιλάει .

Διαβάστε επίσης:

Τα παιδιά “δεξαμενή” νέων μεταλλάξεων στην τροχιά της πανδημίας – Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Διακομιδή βρέφους 40 ημερών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα – Πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια

Παιδίατρος: Έξαρση ιώσεων και λοιμώξεων – Για πόσο διάστημα τα άρρωστα παιδιά να μείνουν σπίτι

Ροή Ειδήσεων