Αυτό το ακριτικό σχολείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σχολεία της πρωτεύουσας

Αυτό το ακριτικό σχολείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σχολεία της πρωτεύουσας

Μας αρέσει να αναδεικνύουμε τις όμορφες δράσεις σχολείων που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι όταν υπάρχει μεράκι, αγάπη για τους μαθητές και όρεξη για όμορφα κτίρια και προαύλια πλημμυρισμένα με χρώμα που θα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το Infokids.gr σήμερα σας παρουσιάζει το ιστορικό Καραθεοδώρειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Βύσσας Ορεστιάδας που το τελευταίο διάστημα έχει ανανεωθεί ριζικά χάρη στον εθελοντισμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όσο και στη σπουδαία δωρεά της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” που έχουν μεταμορφώσει το σχολείο σε μια εκπαιδευτική όαση για τους 63 μαθητές του.

Πριν λίγους μήνες η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε αυτό το ακριτικό σχολείο, επισκεύασε τους χώρους του,  εξόπλισε τη Σχολική Βιβλιοθήκη του με 270 τίτλους βιβλίων και ανακαίνισε τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ του σχολείου.

Στο προαύλιο του σχολείου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων ζωγραφίστηκαν υπέροχα επιδαπέδια παιχνίδια που πλέον θα αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μαθητών σε κάθε διάλειμμα. Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου τα απολαμβάνουν και με το παραπάνω καθώς έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα.

Εξίσου όμορφες είναι και οι τοιχογραφίες με τα όμορφα μηνύματα και τις ενθαρρυντικές σκέψεις ζωής που φιλοξενούνται διάσπαρτα τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο άλλοτε γκρίζο βαρετό σχολικό κτίριο.

Δείτε φωτογραφίες από τις όμορφες δράσεις του σχολείου

Ροή Ειδήσεων