Αυτός ήταν ο πολύτιμος “σύμμαχος” μου όταν θήλαζα το μωρό μου

Αυτός ήταν ο πολύτιμος "σύμμαχος" μου όταν θήλαζα το μωρό μου

Αυτός ήταν ο πολύτιμος “σύμμαχος” μου όταν θήλαζα το μωρό μου

Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου τη στιγμή που εμφανίζεται στο τεστ η διπλή κόκκινη γραμμή. Κάθε μέρα που περνά από εκείνη την ημέρα και μετά, το “εγώ” γίνεται όλο και πιο πολύ “εμείς”. Και 9 μήνες μετά, το μόνο που λαχταράς είναι να πάρεις επιτέλους στην αγκαλιά σου το μωρό σου!

Όσο καλά κι αν έχεις προετοιμαστεί, την ημέρα που γίνεσαι μαμά όσα μέχρι τότε ήξερες για τη μητρότητα και την φροντίδα ενός μωρού μοιάζουν λίγα και ελλιπή. Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεσαι μαμά, νιώθεις πως πάντα έχεις πράγματα να μάθεις. Και δεν έχεις άδικο. Γιατί κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική -εσύ είσαι διαφορετική- και κάθε μωρό έχει τις δικές του ανάγκες για να μεγαλώσει σωστά.

Ξέρεις, για παράδειγμα, ότι ο θηλασμός είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό σου. Και είσαι αποφασισμένη να του προσφέρεις αυτό το δώρο, για όσο περισσότερο μπορείς. Είσαι, όμως, σίγουρη, ότι ξέρεις πώς θα το κάνεις αυτό; Στην δική μου περίπτωση, πιθανώς να μην τα είχα καταφέρει χωρίς τη συμβουλή της μαίας μου που από νωρίς επέμεινε να προσέξω ιδιαίτερα τη διατροφή μου, συμπληρώνοντάς την με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η συμπλήρωση της διατροφής σου κατά τον θηλασμό κάνει καλό στο μωρό σου και σε εσένα!

Όσες έχετε ήδη γίνει μανούλες θα καταλάβετε: Οι πρώτες μέρες με το μωρό είναι… μία τρέλα! Κάθε πρωί νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν στίβο μάχης -σε μια 24ωρη σκυταλοδρομία, στην οποία τρέχεις μόνη σου! Τι να πρωτοκάνεις; Να θηλάσεις; Να αποστειρώσεις; Να αλλάξεις πάνες; Να κοιμήσεις; Να κοιμηθείς (εδώ γελάμε); Να φας; Στην δική μου περίπτωση σχεδόν εγκατέλειψα το τελευταίο, δίνοντας προτεραιότητα σε όλα τα άλλα. Έτρωγα μεν -και μάλιστα υγιεινά. Φρούτα, λαχανικά, κρέας… Όμως αν έπρεπε να διαλέξω, προτιμούσα τον λίγο προσωπικό χρόνο που είχα να κοιμηθώ. Σύντομα κατάλαβα, ότι αυτό επηρέαζε και εμένα και το μωρό μου και έπρεπε να το διορθώσω τάχιστα.

Όπως η μαία μου εξήγησε, παρόλο που ήδη θήλαζα κανονικά, οι διατροφικές μου ανάγκες σε αυτή τη φάση της ζωής μου ήταν αυξημένες. Τα γεύματα που έκανα “στο πόδι” δεν αρκούσαν για να διασφαλίσουν την ενέργεια που χρειαζόμουν, ούτε την ποιότητα του γάλακτός μου. Με συμβούλευσε, ότι ήταν σημαντικό να λαμβάνω επαρκείς βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνη, φυλλικό οξύ και ιώδιο για το μωρό μου.

Αναζητώντας το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για τον θηλασμό και έπειτα από εκτενή έρευνα κατέληξα σε αυτό που θα κάλυπτε ακριβώς εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμουν εγώ και το μωρό μου και στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

Το Iofolen Lactancia έκανε ακριβώς αυτό. Είναι εμπλουτισμένο με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία τόσα ώστε να βρίσκονται σε απόθεμα στο μητρικό μου γάλα. Τι σήμαινε αυτό για το μωρό μου; Ότι θα έπαιρνε όλες τις απαραίτητες ουσίες για να αναπτυχθούν σωστά τα ματάκια του, ο εγκέφαλός του, το ανοσοποιητικό του, τα οστά και τα δοντάκια του. Μέσα από το γάλα μου, όχι μόνο τρεφόταν επαρκώς αλλά και θωράκιζε την υγεία του!

Επίσης, χάρη στο Iofolen Lactancia ήμουν και εγώ πολύ καλύτερα, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Η μαία μου εξήγησε, ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης και δίνουν ενέργεια στη νέα μαμά.

Συνέχισα να λαμβάνω το Iofolen Lactancia καθ’όλους τους μήνες που θήλαζα και αυτό συνιστώ σε κάθε νέα μανούλα να κάνει. Οι πρώτες ημέρες με το μωρό δεν είναι εύκολες, γι’ αυτό ας είμαστε “ανοιχτές” στο να λάβουμε κάθε βοήθεια, στήριξη και ενίσχυση που η επιστήμη απλόχερα μας προσφέρει.

Ροή Ειδήσεων