Αυτός ο δάσκαλος έκανε την ορθογραφία… σκυταλοδρομία και τα παιδιά ξετρελάθηκαν!

Αυτός ο δάσκαλος έκανε την ορθογραφία... σκυταλοδρομία και τα παιδιά ξετρελάθηκαν!

Αυτός ο δάσκαλος έκανε την ορθογραφία… σκυταλοδρομία και τα παιδιά ξετρελάθηκαν!

Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένα πρότυπο δασκάλου που καθημερινά αποδεικνύει πόσο πολύ αγαπά τη δουλειά του και τα παιδιά. Ο τρόπος, με τον οποίο διδάσκει τα στην τάξη (και όχι μόνο) κάνουν το μάθημα μία ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά, που και διασκεδάζουν και μαθαίνουν.

Αυτή τη φορά δίδαξε τα ρήματα που… μπερδεύουν, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και πολλούς μεγάλους, που καταλήγουν σε «-αίνω» ή «-ένω». Και δεν έγραψε απλά κανόνες στον πίνακα ή παρέπεμψε σε σελίδες γραμματικής, αλλά σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της… σκυταλοδρομίας.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του περιέγραψε αυτό το διδακτικό παιχνίδι που ξετρέλανε τα παιδιά.

«Εσείς πώς τα πάτε με τις σκυταλοδρομίες ; εμείς εξασκηθήκαμε αρκετά. είχαμε κάμποσα ρήματα να κουβαλήσουμε, άλλα με -αίνω, άλλα με -ένω, ήταν μπόλικα και άλλαζαν συνεχώς πρόσωπο και μας μπέρδευαν!

Το παιχνίδι ήταν απλό : έγραψα σε χαρτάκια ρήματα που τελειώνουν σε -αίνω/-ένω σε διάφορα πρόσωπα και χωρίς τις καταλήξεις τους προφανώς. τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο ομάδες , για το σασπένς του πράγματος και άρχισε η σκυταλοδρομία.

Κάθε παιδί έπαιρνε ένα χαρτάκι, έβλεπε το ρήμα , έτρεχε στον πίνακα να το γράψει κι αφού το έγραφε έπαιρνε μαζί του χαρτάκι για να το παραδώσει στον επόμενο παίκτη της ομάδας του.

Η λεπτομέρεια όμως που έκανε τη διαφορά : αν έγραφε λάθος το ρήμα στον πίνακα , το παιδί έπρεπε να το διορθώσει και να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα !

Νικήτρια ομάδα αυτή που κουβαλούσε όλα της τα ρήματα ακέραια μέχρι τον πίνακα και στον καλύτερο χρόνο, αλλά και όλοι γιατί με τόσο τρέξιμο θα είμαστε στυλάκια το καλοκαίρι»

Διαβάστε επίσης:

Γνωρίστε τον Μενέλαο που πήρε υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία κολλέγια αστροφυσικής στον κόσμο

Κρύο καιρός για… σινεμά: 3 + 2 τέλειες οικογενειακές προτάσεις για το σαββατοκύριακο!

Οδυσσέας Ελύτης: «Η Μάγια», «ο κύριος Μενεξές», «Το τρελοβάπορο» και άλλα 8 ποιήματα που λατρέψαμε ως παιδιά

Ροή Ειδήσεων