Αυτός ο Δήμος ασφαλίζει εντελώς δωρεάν όλους τους μαθητές Δημοτικού

Αυτός ο Δήμος ασφαλίζει εντελώς δωρεάν όλους τους μαθητές Δημοτικού

Αυτός ο Δήμος ασφαλίζει εντελώς δωρεάν όλους τους μαθητές Δημοτικού

Συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης για δωρεάν ασφάλιση όλων των Μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως, αν σε ένα παιδί συμβεί ατύχημα κατά την διάρκεια του σχολικού προγράμματος, αυτό μπορεί να μεταφερθεί δωρεάν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Περισσότερες πληροφορίες θα λάβουν οι γονείς των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου εδώ:

“To πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης μαθητών είναι μια κοινωνική παροχή του Δήμου Νέας Σμύρνης, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είναι σε γνώση της Σχολικής Κοινότητας ήδη από το 2020.

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ο Δήμος Νέας Σμύρνης προσπαθεί να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Επειδή η παρουσία γονέων ή τρίτων προσώπων κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δεν είναι εφικτή λόγω αυξημένων μέτρων πρόληψης από την πανδημία, ζητήθηκε από όσους γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, να υποβάλλουν έγγραφες αιτήσεις στις Διευθύνσεις των σχολείων.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει μεριμνήσει να συγκεντρώσει όλες αυτές τις αιτήσεις άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση δε ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική δουλειά παρά μόνο στη συγκέντρωση των σχετικών αιτήσεων όπου και όταν είναι αυτό εφικτό.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι αρωγοί, αφού κοινός μας στόχος είναι η αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Διευκρινήσεις και πληροφορίες θα δίνονται καθημερινά από το τμήμα Παιδείας στα τηλέφωνα 2132025833 -725 και από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2132025822.”