Αυτός ο Δήμος καθιερώνει μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε ΟΛΑ τα σχολεία!

Αυτός ο Δήμος καθιερώνει μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε ΟΛΑ τα σχολεία!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βύρωνα. Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα από το 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, πραγματοποίησε τρίωρο βιωματικό εργαστήριο ανά τμήμα στους μαθητές της Γ΄ τάξης, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου μεε τίτλο: «Μιλάμε για τα όρια, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό στις σχέσεις».

Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά πέρυσι στην Γ΄ τάξη των Λυκείων της πόλης, διευρύνεται φέτος και στα γυμνάσια, έπειτα από αιτήματα που δέχθηκε η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου .

«Μιλάμε για τα όρια, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό στις σχέσεις»

«Γνωρίζοντας ότι, η εφηβεία αποτελεί αναπτυξιακό ορόσημο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου, η παρέμβαση έχει ως στόχο την ενημέρωση και την κατάλληλη προετοιμασία των εφήβων, έτσι ώστε να μάθουν να λαμβάνουν υπεύθυνα αποφάσεις που αφορούν τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή τους καθώς και να προασπίζονται τα δικαιώματα τους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ένα προγραμμα  σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που στοχεύει να δημιουργήσει ακλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, σεβασμού και προστασίας ώστε τα παιδιά να αναρωτηθούν και να ρωτήσουν όσα θέλουν να μάθουν με ασφάλεια και βεβαιότητα ότι δεν θα παραπληροφορηθούν, παρενοχληθούν ή χλευαστούν

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι, με την αξιοποίηση της δυναμικής της ομάδας, οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα, τυχόν αγωνίες και προβληματισμούς, να διευκρινίσουν απορίες, αλλά και να εκπαιδευτούν σε στρατηγικές με σκοπό την αυτοπροστασία τους (για τη συναίνεση, τα προσωπικά όρια κ.α.), μέσα σ’ ένα υποστηρικτικό και ασφαλές πλαίσιο λαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση από τις συντονίστριες (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς).

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος στο 1 ΓΕΛ Βύρωνα, σε όλα τα τμήματα, οι μαθητές/τριες είχαν άριστη συνεργασία με τους/ τις συντονιστές/στριες και λειτούργησαν σεβόμενοι/ες τους κανόνες της ομαδικής συνεργασίας.

Τα βιωματικά εργαστήρια συντόνισαν:

οι ψυχολόγοι: Ηλέκτρα Εταιρίδου, Κατσαρού Καλλιόπη, Μαριλίνα Μπαδικιάν,

οι κοινωνικοί λειτουργοί: Παναγιώτης Σίμος , Φρόσω Λεντιδάκη, Λάμε Κατερίνα,

οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι: Ηρώ Πυρλή, Κατερίνα Ζαχαριάδου

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα με προαιρετική συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτό το Δημοτικό σχολείο της επαρχίας οι μαθητές κάνουν διαλείμματα «μετά μουσικής» με Βιβάλντι και Χατζιδάκι (video)

Τα 10 χειρότερα επαγγέλματα: Αυτά είναι τα πτυχία που μετανιώνουν οι περισσότεροι απόφοιτοι

«Ο Καρυοθραύστης» μάς χαρίζει και φέτος τη μαγεία του στο Θέατρο Βρετάνια

Ροή Ειδήσεων