Χωρίς φύλλο: Η πιο εύκολη, υγιεινή και νόστιμη σπανακόπιτα

σπανακόπιτα

Χωρίς φύλλο: Η πιο εύκολη, υγιεινή και νόστιμη σπανακόπιτα

Μια απλούστερη και ταχύτερη εκδοχή της κλασικής σπανακόπιτας.

Η σπανακόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τη νοστιμιά του σπανακιού με την πλούσια γεύση του φύλλου. Ωστόσο, τι θα λέγατε αν μπορούσατε να απολαύσετε την ίδια υπέροχη γεύση χωρίς την πολυπλοκότητα του φύλλου;

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τη συνταγή για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο – έναν εύκολο, υγιεινό και εξίσου νόστιμο τρόπο να απολαμβάνετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο. Μια απλούστερη και ταχύτερη εκδοχή της κλασικής σπανακόπιτας, που διατηρεί όλα τα θρεπτικά οφέλη και την αυθεντική γεύση της.

Η ανάρτηση της διατροφολόγου @soul.diet:

«Σπανακόπιτα με αλεύρι βρόμης χωρίς φύλλο»
Η πιο εύκολη, υγιεινή και νόστιμη σπανακόπιτα!

Εγώ έφτιαξα μια μικρή ποσότητα, αλλά σε εσάς θα γράψω τα υλικά της συνταγής για ένα μεγάλο ταψί, έτσι ώστε να μπορείτε να το τρώτε για πρωινό ή σνακ ή βραδινό γεύμα με συνοδευτικό λίγη ντοματούλα.

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):

Γέμιση
•1/2 κιλό σπανάκι(καθαρισμένο, κομμένο)
•3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
•Αν σας αρέσει ο άνηθος, βάλτε λίγο
•200 γρ. φέτα
•100 γρ. κίτρινο τριμμένο τυρί
•3 κ.σ ελαιόλαδο
•Πιπέρι

Για τη ζύμη:
•300 γρ. γιαούρτι
•3 αυγά
•2,5 κούπες αλεσμένη βρώμη
•200 γρ. γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ρίχνουνε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.

Για τη ζύμη μας θα ξεκινήσουμε χτυπώντας σε ένα μπολ το γιαούρτι και τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή αλεσμένη βρώμη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γάλα και την υπόλοιπη βρώμη ανακατεύοντας καλά.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα γάλα η βρώμη για να γίνει το μίγμα μας ρευστό.
Σε ένα μεγάλο ταψί αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω την μισή μας ζύμη. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού καλά- καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και την γέμιση. Προσέχουμε να απλωθεί παντού σε όλη την επιφάνεια. Πριν βάλουμε το υπόλοιπο της ζύμης από πάνω ρίχνουμε λίγο νερό στη ζύμη για να γίνει πιο ρευστή και την προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση.
Έτοιμη για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για ~40-50’.

Διαβάστε επίσης:

Καλύτερα από πίτσα: Εύκολη, οικονομική και νόστιμη συνταγή με κολοκυθάκια

Εύκολα αλμυρά muffins με γεύση σπανακόπιτα

Tortilla Lasagna: Η πιο εύκολη εναλλακτική του παστίτσιου θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια