Δ. Κηφισιάς: Μπαίνουν πλέξιγκλας διαχωριστικά στα θρανία για την ασφάλεια των μαθητών

Δ. Κηφισιάς: Μπαίνουν πλέξιγκλας διαχωριστικά στα θρανία για την ασφάλεια των μαθητών

Ο Δήμος Κηφισιάς θέλοντας να συμβάλλει στην προστασία των μαθητών εντός σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την αποφυγή διασποράς του ιού προχωρά στην τοποθέτηση πλέξιγκλας διαχωριστικών στα θρανία των Δημοτικών.

Τα πλέξιγκλας διαχωριστικά προστασίας στα θρανία όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου αποτελούν  ένα ακόμη μέτρο προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κυρίως των μικρών μαθητών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Το εν λόγω μέτρο καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για να διασφαλίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δράση έχει εκπονήσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαχωριστικά τοποθετούνται ύστερα και από την πρόταση της επιστημονικής επιτροπής του Δήμου. Η τοποθέτηση γίνεται σταδιακά στα σχολεία της πόλης και ελέγχονται από ειδική επιτροπή ενώ τις προηγούμενες ημέρες πριν να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έγιναν καθαρισμοί αλλά και απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Θωμάκος ανέφερε ότι “Ξεκινήσαμε, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Ιατρικού Συμβουλίου μας και προδιαγραφών της Τεχνικής Υπηρεσίας μας, την τοποθέτηση προστατευτικών plexiglass (ακρυλικό διάφανο) σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία. Μετά την τοποθέτηση ακολουθεί απολύμανση από ειδικό συνεργείο. Τηρούμε παντού και με σχολαστικότητα σειρά υγειονομικών μέτρων. Ο ιός θα μείνει έξω από τα σπίτια μας!

Ροή Ειδήσεων