Δ. Χαλανδρίου: Αυτά τα 3 Δημοτικά Σχολεία απέκτησαν πολύχρωμες διαβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Δ. Χαλανδρίου: Αυτά τα 3 Δημοτικά Σχολεία απέκτησαν πολύχρωμες διαβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Οι πολύχρωμες διαβάσεις  αποτελούν την νέα προσθήκη πολλών δημόσιων σχολείων της χώρας σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ασφαλής μετακίνηση μαθητών από αλλά και προς το σχολείο.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Χαλανδρίου ένωσε τις δυνάμεις τους με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του  1ου, 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σχεδίασαν πολύχρωμες διαβάσεις έξω από τα εν λόγω σχολεία.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία που εμπλέκει τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς τους στη σημασία της ασφαλούς μετακίνησης και το εγχείρημα αγκαλιάστηκε θερμά από όλους.

Μαθητές, μαζί με τους γονείς τους και εργαζόμενοι στα τμήματα Συγκοινωνιών και Αυτεπιστασίας του Δήμου, με τη συνδρομή των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη και Παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και με μεράκι και περίσσια χαρά έδωσαν μια παιχνιδιάρικη ματιά στις διαβάσεις έξω από τα 3 σχολεία.

Με την προσθήκη αυτών των πολύχρωμων διαβάσεων, ομορφαίνει ο δρόμος έξω από το σχολείο, τα παιδιά ξέρουν πώς πρέπει να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση και το κυριότερο ενισχύεται η προσοχή των οδηγών.

«Η αρμονική συμβίωση πεζών και οχημάτων στις σύγχρονες πόλεις παραμένει ζητούμενο. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που ψηφίσαμε το 2019. Η δράση της δημιουργίας πολύχρωμων διαβάσεων από μαθητές για μαθητές έξω από τα σχολεία του Δήμου, στόχο είχε να εμπνεύσει μαθητές και γονείς και να στείλει ένα μήνυμα στους οδηγούς ότι πρέπει να σέβονται τους πεζούς και να τους επιτρέπουν να κινούνται με ασφάλεια», σημείωσε η κ. Χριστούλη.

 

Ροή Ειδήσεων