Δασκάλα κολύμβησης πετά παιδί 1 έτους με το μπουφάν στο νερό – Μία περίεργη τεχνική (video)

Δασκάλα κολύμβησης πετά παιδί 1 έτους με το μπουφάν στο νερό – Μία περίεργη τεχνική (video)

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει μία δασκάλα κολύμβησης να ρίχνει σκόπιμα στην πισίνα ένα μικρό παιδί το οποίο είναι πλήρως ντυμένο ακόμα και μπουφάν.

Η γυναίκα είναι ήδη μέσα στο νερό όταν το μόλις το ενός έτους παιδί πέφτει σε αυτό, και σύμφωνα με την Daily Mail εκπαιδεύτρια

@whynot08181yo coat, shoes, regular diaper. What if you never heard your child cry again bc you didn’t prepare them with ##aquaticsurvival ##swimlessons

♬ original sound – ????SQO????

Η γυναίκα φαίνεται να σπρώχνει το παιδί προς την άκρη της πισίνας πριν το ρίξει μέσα σε αυτή.

Το παιδί πέφτει με το πρόσωπο στο νερό ενώ βγάζει μικρές κραυγές φοβούμενο ότι θα πνιγεί. Τελικά, καταφέρνει να γυρίσει το σώμα του με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει το κεφάλι έξω από το νερό για να αναπνέει.

Όλο αυτό το διάστημα η εκπαιδεύτρια απλά στέκεται και παρακολουθεί, ενώ περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την πτώση του παιδιού στο νερό το σηκώνει.

Κλάμα = αναπνοή. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν το κεφάλι πάνω από το νερό», έγραψε στο TikTok βίντεο. «Ενός έτους, παλτό, παπούτσια, κανονική πάνα. Τι γίνεται αν δεν ακούσατε ποτέ το παιδί σας να κλαίει επειδή δεν το ετοιμάστε με μαθήματα κολύμβησης για επιβίωση στο νερό;».

@whynot08181yo coat, shoes, regular diaper. What if you never heard your child cry again bc you didn’t prepare them with ##aquaticsurvival ##swimlessons♬ original sound – ????SQO???? 
Μία περίεργη τεχνική

«Παρόλο που το βίντεο θα μπορούσε να θεωρηθεί σοκαριστικό καθώς κάποιος βουτάει το παιδί στο νερό σκόπιμα, η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται από δάσκαλους κολύμβησης στις ΗΠΑ που διδάσκουν τεχνικές επιβίωσης.

Οι εκπαιδευτές διδάσκουν τα παιδιά πως από μία στάση με το πρόσωπο προς τα κάτω στο νερό, να γυρνούν προς τα πάνω επιπλέοντας.

Επειδή τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι τους για να πάρουν μια ανάσα, γνωρίζοντας πώς να γυρίσουν στην πλάτη τους θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή τους.

Η τεχνική ονομάζεται «roll over breathing» απαιτεί πολλούς μήνες εξάσκησης αλλά οι γονείς αισθάνονται καλύτερα στην ιδέα ότι το παιδί τους θα επιβιώσει στην περίπτωση που πέσει σε μία πισίνα.

Σχετικά με το βίντεο το Infokids.gr επικοινώνησε με την γυμνάστρια, εκπαιδεύτρια κολύμβησης και πρωταθλήτρια της στατικής άπνοιας, Άλκηστη Βουράκη, για το πόσο ασφαλής και σωτήρια είναι για ένα παιδί αυτή η τεχνική.

«Όσο σωτήριο κι αν είναι για το παιδί, θεωρώ ότι αφήνει τεράστιο τραύμα και φοβία στο παιδί», ανέφερε η κα. Βουράκη.