«Δε μίλησα, έπαιζα παιχνίδια….δεν τον σκότωσα. H χειρότερη ποινή είναι ότι είδα το βλέμμα του νεκρού παιδιού μου »

«Δε μίλησα, έπαιζα παιχνίδια….δεν τον σκότωσα. H χειρότερη ποινή είναι ότι είδα το βλέμμα του νεκρού παιδιού μου »

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 30χρονη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, για τη δολοφονία του. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε προκαλέσει τεράστιο σοκ, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα μαζί με τον πατριό -έβαλε τέλος στη ζωή του στις φυλακές της Κέρκυρας-, είχαν σκοτώσει το παιδάκι και μεταφέραν τα οστά του μέσα σε εργαλειοθήκη.

Ο εισαγγελέας της έδρας, που ζήτησε να της επιβληθεί ποινή 15 ετών, έκανε λόγο για μια από τις πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του, επισημαίνοντας ότι η μητέρα αυτό για το οποίο διακρινόταν ήταν η αναισθησία και η αδιαφορία για τα παιδιά της, αποδεχόμενη την κακοποιητική συμπεριφορά που υφίσταντο.

Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους

«Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που έχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο.

Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά, που δεν αποδεικνύεται.

Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους»

Και πρόσθεσε: «Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βίαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην έχει τη στοιχειώδη αντίδραση».

«Η κατηγορούμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα.

Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφός της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιήσει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία», σημείωσε ο εισαγγελέας που ζήτησε την ενοχή της.

Η κυνική απολογία της 30χρονης μητέρας για τα μαρτύρια που υπέστη ο 7χρονος Ανδρέας

«Τους δύο πρώτους μήνες της σχέσης ο Μάριος ήταν ήρεμος, μετά άλλαξε. Εγώ είχα πρόβλημα με τις ουσίες και τα βιντεοπαιχνίδια και καθόμουν στον υπολογιστή. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Ανδρέα, αλλά ένας φίλος του τον συμβούλευε να τον χτυπά με τη ζώνη.

Χτυπούσε συνέχεια τα παιδιά και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο chat, έπαιζα παιχνίδια, δεν άκουγα και όλα όσα γίνονταν πίσω μου» παραδέχθηκε με σοκαριστική κυνικότητα.

Περιγράφοντας μάλιστα τη δολοφονία του παιδιού της είπε ότι άκουσε έναν γδούπο και πήγε να δει τι έγινε

Κυψέλη: «Έσπαγε τα δάχτυλα του Ανδρέα με σιδερένια τανάλια»

«Έτρεξε πίσω μου ο Μάριος και άρχισε να φωνάζει “πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα κι αυτήν. Θα πω στην αστυνομία ότι εσύ το έκανες”.

Φοβήθηκα πολύ. Πήρα τη μικρή, την έστειλα κάτω να πάρει το ασανσέρ κι έβλεπα τον Μάριο να κάνει ανάνηψη στο παιδί.

Δε γύρισα σπίτι, πήγα να πάρω ουσίες. Όταν γύρισα μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. “Είναι η καλύτερη λύση”, είπε “και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο”. Εγώ άναβα κεριά, είχα πολύ συναισθηματικό πρόβλημα. Δεν ήμουν ήρεμη γιατί ήμουν απορροφημένη από το παιχνίδι», είπε.

Εξέφρασε επίσης τη μεταμέλειά της για το κακό που έπαθε το παιδί της και ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό.

 «Ήταν τιμωρία όρθιος, χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα»

«Ό,τι ποινή και να βάλετε, η χειρότερη ποινή είναι ότι είδα το βλέμμα του παιδιού μου να είναι στο άπειρο, αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ. Ας με συγχωρέσει ο Θεός. Μόνο δε μίλησα, δεν τον σκότωσα. Δεν έβαλα τα χέρια μου πάνω του. Σας ορκίζομαι σε ό,τι έχω ιερό. Δε μίλησα γιατί φοβόμουν. Με εκβίαζε και με απειλούσε», ισχυρίστηκε.

Η μητέρα του μικρού Ανδρέα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών της, αφού αυτή ήταν πολύ απασχολημένη να παίζει παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι παίρνει ψυχοφάρμακα και ότι δεν προστάτεψε τα παιδιά της γιατί φοβόταν τον σύντροφό της

Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί απομακρύνθηκε η κόρη της από το σπίτι, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι την είχε ρίξει στο πάτωμα ο σύντροφός της, είδε η δασκάλα τις μελανιές και ειδοποίησε την αστυνομία.

Από τότε δεν έκανε καμία προσπάθεια να δει το παιδί, γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν ήταν καλά ψυχικά.Όταν μάλιστα ο πρόεδρος την ρώτησε αν χώρισε με τον σύντροφό της μετά τη δολοφονία του μικρού Ανδρέα εκείνη απάντησε:

«Εγώ ήθελα να τον χωρίσω γιατί τον απάτησα». Τότε έκπληκτος ο πρόεδρος της είπε: «Α όχι γιατί σκότωσε το παιδί σας» και η μητέρα είπε πως μετά τη δολοφονία του παιδιού μισούσε τον σύντροφό της.

«Φοβόμουν ότι θα πει ότι εγώ το έκανα και θα σκοτώσει και το άλλο παιδί και δεν τον χώριζα.

Ήταν δύσκολο να ξέρω επί ένα χρόνο ότι το παιδί μου ήταν θαμμένο από πάνω από το διαμέρισμά μου. Δεν πήγα να του αφήσω ένα λουλούδι, ήταν πολύ ψηλά. Δεν ήμουν καλά»,

ισχυρίστηκε.

Όσο για το αν έκανε κάτι ώστε να σταματήσει η κακοποίηση και του δεύτερου παιδιού της, παραδέχθηκε ότι συνέχισε να μην κάνει απολύτως τίποτα γιατί ασχολούταν με τον υπολογιστή της.

«Έχω ευθύνη γιατί δε βοήθησα το παιδί μου και δε μίλησα όταν έπρεπε. Το έχω μετανιώσει. Ήμουν κακή μάνα. Έπαιρνα ουσίες, δεν ήμουν στα καλά μου.
Είχα αδυναμία στον Ανδρέα, τον αγαπούσα. Άμα δεν ήταν τόσο ζωηρός, μπορεί να είχαν αποφευχθεί οι τιμωρίες. Αλλά εγώ δεν του έκανα κακό, δεν τον σκότωσα εγώ», κατέληξε η κατηγορούμενη η οποία καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη.

 

 

Κατερινόπουλος: «Απαξιώ να ασχοληθώ με ένα κτήνος»


Διαβάστε επίσης:

O Πάνος Ιωαννίδης μας δείχνει τον γιο του και… τι μπέμπαρος είναι αυτός! (video)

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένουν (video)

Σκληρή κόντρα των 2 οικογενειών με φόντο την επιμέλεια της μικρής Λυδίας – Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για την τύχη της