Δείτε το δωρεάν webinar από το Infokids για τις «Συμμορίες ανηλίκων» στο YouTube

Νεανική παραβατικότητα και ναρκωτικά:

Δείτε το δωρεάν webinar από το Infokids για τις «Συμμορίες ανηλίκων» στο YouTube

Στο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr με θέμα: «Συμμορίες ανηλίκων: Θύτες και Θύματα – 2 όψεις του ίδιου νομίσματος», το οποίο θα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις  5 Δεκεμβρίου 2023, διερευνήσαμε αναλυτικά το θέμα που απασχολεί έντονα την κοινωνία.

  • Γιατί οι συμμορίες ανηλίκων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια;
  • Γιατί οι έφηβοι εντάσσονται σε αυτές;
  • Γιατί έχουν την ανάγκη βίας;
  • Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;
  • Τι πρέπει να κάνουμε για να καταπολεμηθεί αυτός ο κίνδυνος;

Την κουβέντα άνοιξε ο Γεώργιος Καλλιακμάνης-Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, που έδωσε μια συνολική εικόνα του προβλήματος αλλά και πρότεινε λύσεις. Ο επίλογός του ήταν ριζοσπαστικός.

«Θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Οικογένειας και το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και να βρουν λύση. Να κάτσουν κάτω και να φτιάξουν ομάδες εργασίας, αντί να φυλάνε ιδιωτικές επιχειρήσεις και να στέλνουν 2000 κόσμο στα γήπεδα, να πάνε σε 2000 σχολεία, κοιτάξτε πώς επαρκεί η δύναμη. Να πάνε στα σχολεία να μιλήσουν, μια ώρα ο καθένας στα παιδιά».

Η Έρη Πιπεράκη– Εξειδικευμένη στις ψυχολογικές δοκιμασίες, στη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και γονέων καθώς και στη διάγνωση και αντιμετώπιση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών, ψυχολόγος Δημοτικού στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Τομέα στον ίδιο χώρο, μας εξήγησε με αναλυτικά πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και έγκαιρη είναι η παρεμβαση σε ζητήματα βίας.

Και οι δύο Εκπαιδευτικοί στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, Βιργινία Χατζηγιάννη-και Χριστίνα  Γκούσιου μας εξήγησαν με πολύ ωραίο τρόπο την σημαντικότητα της εκπαίδευσης  στην κουλτούρα της μη βίας και το χτίσιμο της συνέχειάς της.

Δείτε την συζήτηση εδώ:

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν σεμινάριο | Τρόποι για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με το παιδί στην εφηβεία

Σεμινάριο Infokids.gr: «Εφηβική Υγεία | Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υγεία των παιδιών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (25/11)

 

 

Ροή Ειδήσεων