Δέκα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων από 9 ετών για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Δέκα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων από 9 ετών για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Δέκα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων από 9 ετών για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Οι κορυφαίες επιλογές βιβλίων δραστηριοτήτων για δημιουργική απασχόληση και μάθηση.

Σε αυτή την κρίσιμη ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν πιο σύνθετες δεξιότητες και να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διάφορες δραστηριότητες. Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι εξαιρετικά εργαλεία για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα, τη λογική σκέψη και την κριτική ικανότητα των παιδιών, προσφέροντάς τους παράλληλα ώρες διασκέδασης. Παρακάτω, θα βρείτε μια επιλεγμένη λίστα με τα δέκα καλύτερα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά 9 ετών, σχεδιασμένα για να τα εμπνεύσουν και να τα ενθαρρύνουν να εξερευνήσουν νέες ιδέες και ενδιαφέροντα!

Δέκα παιδικά βιβλία δραστηριοτήτων από 9 ετών

Απόδραση από την Ατλαντίδα: Εscape book – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Αν ανοίξεις αυτό το βιβλίο, θα παγιδευτείς στο μυθικό νησί της Ατλαντίδας! Μη διστάσεις να διπλώσεις και να κόψεις τις σελίδες. Ακόνισε το μυαλό σου και λύσε τους γρίφους για να αποδράσεις και να διασώσεις την ιστορία των Ατλάντων!
Όμως μην κάνεις το μοιραίο λάθος να διαβάσεις τις σελίδες του με τη σειρά, θα παγιδευτείς για πάντα σ’ αυτό το βιβλίο!
Σ’ αυτή την περιπέτεια εσύ είσαι ο ήρωας ή η ηρωίδα!
Αυτό το βιβλίο απόδρασης μοιάζει με ένα δωμάτιο απόδρασης! Μπαίνεις μέσα και για να βγεις… γρίφους λύσε, κόψε, δίπλωσε, διάβασε! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Τα έξυπνα παιχνίδια του κυρίου Πλάτωνα – Εκδόσεις Δίαυλος

Είναι τα μαθηματικά διασκεδαστικά;
Για τον Χρίστο η απάντηση ήταν “σίγουρα όχι”, ώσπου ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές του διακοπές και συνάντησε έναν παλιό του γνώριμο. Ο κύριος Πλάτωνας, ο παράξενος και καλοσυνάτος γείτονας ήταν έτοιμος να αλλάξει για πάντα τη γνώμη του Χρίστου. “Όταν μαθαίνεις παίζοντας, το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον”, συνηθίζει να λέει ο κύριος Πλάτωνας και μας παρουσιάζει έναν υπέροχο κόσμο που κρύβεται πίσω από έξυπνα παιχνίδια σκέψης, όπως ο ‘Mοναχικός’, το ‘Tangram’, ο ‘Kύβος του Ρούμπικ’, το ‘Domino’, το σκάκι κ.ά.

Τα έξυπνα παιχνίδια του κυρίου Πλάτωνα κάνουν την αριθμητική και τη γεωμετρία να μοιάζουν με παιχνίδι και ο συνδυασμός στρατηγικής και μαθηματικής σκέψης μάς επιτρέπει να ανακαλύψουμε τη διασκεδαστική πλευρά των μαθηματικών… παίζοντας!

Κώδικας Scratch – Εκδόσεις Φουρφούρι

ΚΩΔΙΚΑΣ SCRATCH

Παιχνίδια με τον κώδικα Scratch

Μάθετε τα πάντα για το Scratch, μια εύκολη και διασκεδαστική γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά και εφήβους. Εξερευνήστε τις βασικές έννοιες και αποκτήστε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αμέσως να σχεδιάζετε τα δικά σας παιχνίδια.

Ο Κώδικας Scratch είναι ένας πλήρης και αναλυτικός οδηγός, για παιδιά που κάνει την εκμάθηση του προγραμματισμού παιχνιδάκι!

Ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες, τα παιδιά μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξουν 10 δικά τους απίθανα παιχνίδια και να παίξουν με τους φίλους τους. Και το παιχνίδι ξεκινά!

Οι μικροί προγραμματιστές θα μάθουν τους όρους και τις έννοιες του Scratch και θα χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια και να τα δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους!

Ακολουθήστε απλές οδηγίες, συμβουλευτείτε τα έγχρωμα στιγμιότυπα οθόνης που συνοδεύουν κάθε βήμα και αρχίστε να ανεβαίνετε, μαζί με τα παιδιά σας, ένα ένα τα επίπεδα δυσκολίας. 

Ο Matthew Highland είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Σχολής Προγραμματισμού Hackingtons, ενός εκπαιδευτικού οργανισμού στη Βόρεια Καλιφόρνια με αντικείμενο τον προγραμματισμό για παιδιά και εφήβους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες της σχολής στο hackingtons.com.

Ζωγραφίζω όπως… ο Έσερ και μαθαίνω για τη συμμετρία – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια σειρά βιβλίων που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με την Τέχνη ενώ παράλληλα ασκούνται αβίαστα σε ενότητες των Μαθηματικών που έχουν διδαχτεί στο δημοτικό σχολείο.
Σε κάθε βιβλίο παρουσιάζεται το έργο ενός ζωγράφου μέσα από τον τρόπο που ο ίδιος ο ζωγράφος αξιοποίησε βασικές έννοιες της Γεωμετρίας. Έτσι, με απλό αλλά κυρίως παραστατικό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν για τη συμμετρία, τα τετράπλευρα, τη γεωμετρία του κύκλου, τις κάθετες και παράλληλες γραμμές. Καθώς εφαρμόζουν με σαφείς οδηγίες και παραδείγματα τις γεωμετρικές έννοιες, δημιουργούν τα δικά τους καλλιτεχνικά έργα (σχεδιάζουν και χρωματίζουν) με τον ίδιο τρόπο που τα δημιούργησαν σημαντικοί πρωτοπόροι καλλιτέχνες του 19ου και του 20ού αιώνα. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη ενώ στο τέλος εξοικειώνει τα παιδιά με τα χρώματα (βασικά και δευτερεύοντα) και τον χρωματικό κύκλο. – Τι είναι η συμμετρία των σχημάτων – Πώς σχεδιάζουμε συμμετρικά σχήματα – Πώς σχεδιάζουμε κόβοντας και μετακινώντας πλευρές ενός τετραγώνου.

Η Γεωγραφία Είναι Πολύ Κουλ!, Ακτίβιτι Μπουκ για Παιδιά Νο. 2 – Εκδόσεις Διόπτρα

  • Υπάρχουν στον κόσμο ροζ λίμνες και κύματα που φωσφορίζουν;
  • Το ήξερες ότι υπάρχει ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια, τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γαλλία;
  • Τι σχέση έχει η Μακαρονησία με τα μακαρόνια;
  • Σε ποιο μέρος πέφτουν οι περισσότεροι κεραυνοί στον πλανήτη;
  • Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα!

Η αρχαιότητα είναι παιχνιδάκι – Εκδόσεις Keybooks

Τι ξέρεις για την αρχαία Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία της;

Μπορείς να λύσεις όλο το βιβλίο; Αν είσαι παιδί, σίγουρα. Αν είσαι μεγάλος, μάλλον θα δυσκολευτείς.

Αλλά η πρόκληση είναι εδώ!

Αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων του Archaeostoryteller είναι ένα συναρπαστικό και ξεκαρδιστικό ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα και μυθολογία για παιδιά 9 έως 99 ετών.

Κουίζ, παιχνίδια, γρίφοι και πολλά άλλα που θα σε κάνουν να εντυπωσιαστείς, να γελάσεις, να μάθεις

και στο τέλος να καταλάβεις ότι η αρχαιότητα δεν είναι απλώς εύκολη και όμορφη, είναι παιχνιδάκι!

Ξεκλείδωσε τα μυστικά του μυαλού σου, Παιχνίδια σκέψης και παρατηρητικότητας: Απίθανες σπαζοκεφαλιές – Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια εισαγωγή στον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό μας, με έγχρωμες και υπέροχες εικόνες
– Πάνω από 160 παράξενα παιχνίδια σκέψης – Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για όλη την οικογένεια – Περιλαμβάνονται και οι απαντήσεις στα παιχνίδια σκέψης. Μπορείς να σκεφτείς με «πλάγιο τρόπο»; Ή να δέσεις ένα κομμάτι σπάγγου κόμπο, χωρίς ν’ αφήσεις κανένα από τα δύο άκρα; Σε ξεγελούν οι οπτικές απάτες; Και πόσο γρήγορες είναι οι αντιδράσεις σου; Ανακάλυψε αυτά και πολλά άλλα σ’ ένα συναρπαστικό, διαδραστικό βιβλίο. Παιχνίδια σκέψης, σπαζοκεφαλιές, κόλπα και δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να… ξεκλειδώσεις τα μυστικά του μυαλού σου.

Ανακαλύπτω την Ελληνική Μυθολογία – Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα

Το βιβλίο που είναι γεμάτο με ιστορίες θεών και ηρώων, θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι θα μάθουν τα πάντα για τους θεούς και θεές της αρχαίας Ελλάδας, για τους γίγαντες, τα μυθικά τέρατα και τους ήρωες. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν από την ολοζώντανη εικονογράφηση και τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα και θα αποκτήσουν γνώσεις για την ελληνική μυθολογία διασκεδάζοντας δημιουργικά.

Καλοκαιρινές Βουτιές στη γνώση – Εκδόσεις Πουκαμισάς

Οι καλοκαιρινές βουτιές στη γνώση είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάνουν οι μαθητές επανάληψη στην ύλη της τάξης που ολοκλήρωσαν, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ο στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η μάθηση μπορεί να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία μέσα από ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες δραστηριότητες. Το βιβλίο διαιρείται σε 40 “βουτιές” (ενότητες) και η κάθε “βουτιά” περιλαμβάνει κουίζ, σταυρόλεξα κ.α. (Από την έκδοση)

Παιχνίδια Αντι-βαρεμάρας με την προπαίδεια – Εκδόσεις Πατάκης

Θες να γίνεις άσος στην προπαίδεια; Να τη λες απέξω κι ανακατωτά; Να τη χρησιμοποιείς για να λύσεις γρήγορα προβλήματα πολλαπλασιασμού κα διαίρεσης; Τότε αυτό το βιβλίο φτιάχτηκε για σένα. Θα το λατρέψεις!

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινές στιγμές δημιουργικότητας: 10 βιβλία δραστηριοτήτων για μικρά παιδιά που ξεχωρίσαμε

Παιδική λογοτεχνία: 10 αστυνομικά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Δέκα επιτραπέζια σε travel έκδοση – ιδανικά για να διασκεδάσει όλη η οικογένεια στην παραλία!

Ροή Ειδήσεων