Δεκάδες παιδάκια πέρασαν όλη τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα – Χωρίς τρόφιμα και μια κουβέρτα

Δεκάδες παιδάκια πέρασαν όλη τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα - Χωρίς τρόφιμα και μια κουβέρτα

Δεκάδες παιδάκια πέρασαν όλη τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητα – Χωρίς τρόφιμα και μια κουβέρτα

Αισθήματα ντροπής κατακλύζουν όλους εμάς που παρακολουθούμε από τους δέκτες μας όσα συνέβησαν από χθες το πρωί, οπότε και άρχισαν να εγκλωβίζονται οι πρώτοι συμπολίτες μας στην Αττική Οδό, τα αισθήματα όμως μετατρέπονται σε οργή και θυμό όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που βίωσαν, κάποιοι ακόμη και τώρα, ταλαιπωρία, εγκατάλειψη, κρύο και πείνα για περίπου 20 ώρες.

Μέχρι πριν λίγη ώρα, παιδάκια είναι κουκουλωμένα με κουβέρτες, ξαπλωμένα στα σκαλιά του προαστιακού περιμένοντας να μεταφερθούν στα σπίτια τους.

Σε έναν από τους πιο σύγχρονους δρόμους του λεκανοπεδίου, η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε εικόνες ντροπής.

Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού ήταν απόντες, αφήνοντας τους οδηγούς να μπουν στο δρόμο χωρίς να φροντίζουν αυτός να μείνει ανοιχτός, χωρίς να απαντούν στις κλήσεις των πολιτών και αφήνοντάς τους στο έλεος της κακοκαιρίας αλλά και με το κράτος να λειτουργεί με αντανακλαστικά χελώνας, στέλνοντας αργά το βράδυ το στρατό ώστε να αρχίσει το έργο του απεγκλωβισμού των πολιτών.

Έως τις 06:00 το πρωί, στην Αττική Οδό παρέμεναν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα χιόνια. Κανείς δεν ξέρει (σχεδόν 24 ώρες μετά) πόσοι είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο δρόμο. Κάποιες αναφορές μιλούν ενδεχομένως και για 5.000.

Λίγη ώρα νωρίτερα, πληροφορηθήκαμε ότι κάποιος συρμός προσέγγισε στο σταθμό της Κάντζας, να παραλάβει οικογένειες και άλλους πολίτες οδηγώντας τους έξω από την Αττική Οδό.  Είδαμε δεκάδες παιδάκια τυλιγμένα στα μπουφάν τους να τρέχουν προς το συρμό έπειτα από ολονύχτια ταλαιπωρία χωρίς λίγη ζεστασιά και τρόφιμα. Και η απορία είναι για ποιο λόγοι άνθρωποι της Αττικής Οδού δεν ήταν μαζί με τους εγκλωβισμένους, να διατρέχουν πεζή την πιο ακριβοπληρωμένη Οδό, προσφέροντας νερό, μια κουβέρτα και ξηρά τροφή στους εγκλωβισμένους. Όλη αυτή η αναλγησία μάς ξεπερνά.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” στη συνέχεια

Χωρί ρεύμα η μισή Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα – Τι δηλώνει η ΔΕΔΔΗΕ

Γονείς ΜΗΝ κάνετε στα παιδιά σας το self test για τα σχολεία – Η νέα ανακοίνωση της Πολ. Προστασίας

Ροή Ειδήσεων