“Δεν έχουμε δασκάλους. Δεν λειτουργεί ένταξη και ολοήμερο”: Γονείς της Κρήτης ξεσπούν στο Ιnfokids.gr

"Δεν έχουμε δασκάλους. Δεν λειτουργεί ένταξη και ολοήμερο": Γονείς της Κρήτης ξεσπούν στο Ιnfokids.gr

“Δεν έχουμε δασκάλους. Δεν λειτουργεί ένταξη και ολοήμερο”: Γονείς της Κρήτης ξεσπούν στο Ιnfokids.gr

Τι κι αν σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς, με την ελπίδα όλων να μην χρειαστεί φέτος να διακοπεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων λόγω πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο για επάρκεια εκπαιδευτικών στα σχολεία όλων των βαθμίδων εντούτοις σύμφωνα με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών παραμένει μεγάλος ο αριθμός των κενών σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, άτυπα έχει αναφερθεί ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό αγγίζουν περίπου τις 6.000.

Tι καταγγέλουν στο Infokids.gr οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Παζινού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παζινού καταγγέλει στο Infokids.gr πως καταγράφεται μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικών στο σχολείο με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην διδάσκονται μια σειρά από μαθήματα ενώ δεν λειτουργεί ούτε το τμήμα ένταξης αλλά ούτε και το ολοήμερο.

Όπως αναφέρουν οι γονείς “Σύντομα ολοκληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο σχολείο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ εκπαιδευτικοί βασικών ειδικοτήτων όπως Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή από εξειδικευμένους δασκάλους.

Ο κύριος δάσκαλος μιας τάξης να αναλαμβάνει και καθήκοντα άλλων, δευτερευόντων μαθημάτων, χωρίς να έχει εξειδίκευση αλλά και χωρίς να είναι στα καθήκοντά του.

Εκτός από αυτές τις ελλείψεις, δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι εκπαιδευτικοί για το τμήμα ένταξης και το ολοήμερο.” 

Μάλιστα όπως καταγγέλουν οι γονείς σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται και στην παράλληλη στήριξη. “Μεγάλη και σοβαρή πρόκληση εντοπίζεται και στην παράλληλη στήριξη, διότι οι μαθητές που χρήζουν στήριξης είναι οκτώ (8) ενώ οι κατάλληλοι εκπαιδευτικοί που διατέθηκαν στο σχολείο είναι… δύο (2)…!!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα, εις βάρος των μαθητών που αναγκαστικά σχολάνε νωρίτερα από ότι προβλέπεται, λόγω της επικείμενης κατάστασης.”

Η έκκληση προς την Νίκη Κεραμέως

Οι γονείς θεωρούν αδιανόητα τα όσα συμβαίνουν στο σχολείο τους και απαιτούν από το αρμόδιο Υπουργείο να κινηθεί άμεσα προς αποκατάσταση της ομαλούς λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και να προβεί σε όλες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πραγματική στελέχωση του σχολείου από κατάλληλους εκπαιδευτικούς, για την εύρυθμη λειτουργία του.” τονίζουν οι γονείς.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: 6χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη στον δρόμο – Εντοπίστηκε από ηλικιωμένο

MHN αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με τα ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκίνητο – 2χρονη βρήκε φρικτό θάνατο

Θέλετε να εξασκήσετε τα Αγγλικά του παιδιού σας; Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές διαβάζουν παραμύθια στο YouTube

Ροή Ειδήσεων