«Ήταν καλός ηθοποιός…»: Καταπέλτης για τον Αναγνωστόπουλο ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος

«Ήταν καλός ηθοποιός…»: Καταπέλτης για τον Αναγνωστόπουλο ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος

Άρχισε σήμερα (08.05.2023) η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά από τρεις διακοπές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, για τη δολοφονία της συζύγου Καρολάιν, τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά, αλλά και τη θανάτωση του αγαπημένου της σκυλιού της Ρόξυ.

Να «σπάσει» τα ισόβια επιδιώκει ο δολοφόνος της Καρολάιν, προσκομίζοντας μια διευρυμένη λίστα μαρτύρων υπεράσπισης στο Εφετείο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν και στη συνέχεια, επί 37 ημέρες, έπαιζε θέατρο υποστηρίζοντας πως εισέβαλαν ληστές στη μονοκατοικίας τους στα Γλυκά Νερά.

Μετά από τρεις διακοπές, η δίκη του 35χρονου πιλότου, που σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 11,6 χρόνια κάθειρξης, για τη δολοφονία της Καρολάιν και τη θανάτωση του κουταβιού τους, ξεκίνησε σήμερα με την υπεράσπιση να δηλώνει για πρώτη φορά, πως θέλει να εξετάσει έξι μάρτυρες υπεράσπισης ,μεταξύ των οποίων και οι γονείς του καταδικασμένου, οι οποίοι στην πρώτη δίκη δεν είχαν παραβρεθεί στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, επιδιώκουν να πετύχουν μια ευμενέστερη απόφαση από αυτήν που εξέδωσε ομόφωνα πριν από έναν χρόνο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αρνούμενο τον ισχυρισμό του πιλότου ότι το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν αποτέλεσμα βρασμού, ψυχικής έντασης και ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός.

Αυτή άλλωστε ήταν σήμερα και η δήλωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δήλωσε «έγγαμος χήρος και πατέρας ενός ανηλίκου», για την κατηγορία που του αποδίδεται:

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες, αλλά όχι όπως περιγράφονται στο σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος.

Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη τη στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη» τόνισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να μην δοθούν από το ΜΟΕ δικάσιμοι τις ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς θα συμμετέχει με στόχο την εισαγωγή του, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νομική Σχολή.

Καταθέτει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά την μικρή Λυδία – Μάρτυρες υπεράσπισης και οι γονείς του πιλότου

Ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος ο άνθρωπος που στην αγκαλιά του βρήκε ασφαλές καταφύγιο η μικρή Λυδία περιέγραψε στο Δικαστήριο τα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που έφτασαν στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

Όπως είπε εκείνο το διάστημα υπηρετούσε στην Άμεση Δράση και έλαβαν σήμα για για άτομο που καλεί σε βοήθεια.

«Φτάσαμε άμεσα στο σημείο γιατί ήμασταν κοντά. Είδαμε μια γειτόνισσα που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά «βοήθεια μιας σκοτώνουν».

Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις» είπε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως εισήλθαν στο εσωτερικό της μεζονέτας και όσα αντίκρισαν ήταν σοκαριστικά.

«Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισόγειο είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία»»

περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η μικρή Λυδία όπως εξιστόρησε ο κ. Βαρδίκος βρισκόταν «πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του στη μητέρα του. Ήταν μωρό δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς. Γύρισε και μας κοίταξε».

Ο κατηγορούμενος από τη στιγμή που τον έλυσαν οι αστυνομικοί και μετά άρχισε όπως ανέφερε ο κ. Βαρδίκος να παίζει το…θέατρο.

«Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο ο οποίος λύθηκε έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της «Καρολάιν αγάπη μου». Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες …Σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας ότι τους λήστεψαν 3 άντρες με πιστόλια» περιέγραψε ο αστυνομικός.

Η απόφαση των γονιών της Καρολάιν για την Λυδία εξόργισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Τι συνέβη

Πρόεδρος. Ήταν σφιχτά δεμένος ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Απ΄ ότι ενημερώθηκα απ το συνάδελφο που τον έλυσε η ταινία στο λαιμό ήταν σφιχτά από τη μύτη και πάνω ήταν χαλαρά. Κατεβαίνοντας είδαμε το ζώο κρεμασμένο εκεί. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση του κατηγορουμένου. Σαν να μην το είδε. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε.

Πρόεδρος. Από τη στιγμή που βγήκατε έξω τι έγινε;

Μάρτυρας: Εκεί άρχισαν πολλά περίεργα. Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο, ήταν απλά βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα… Του έλεγα να πάρει κάποιον συγγενή του να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε «όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο». Από δική μου προτροπή του έδωσα το κινητό μου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. Επέμενε ότι πήρε τηλέφωνο εκείνες τις στιγμές με τη μύτη.

Ο κ. Βαρδίκος είπε στην κατάθεση του πως αυτή την υποψία τους οι αστυνομικοί την μετέφεραν στους ανωτέρους τους.

«Εγώ σοκαρίστικα με την εικόνα του παιδιού δεν μπορούσα ούτε να διαβιβάσω στον ασύρματο. Ο κατηγορούμενος είχε μια συμπεριφορά που δεν ταίριαζε με τη στιγμή», είπε λίγο αργότερα ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας. «Δεν ήθελα να το δεχτώ ούτε εγώ ότι το έκανε αυτός. Εκείνη τη στιγμή έβρισα το σύνοδο μου που είπε ότι «αυτός το έκανε». «Δεν ήταν καλός ηθοποιός»», σημείωσε ακόμη για τον κατηγορούμενο ο μάρτυρας αστυνομικός και τόνισε πως ούτε για το μωρό δεν ρώτησε ο κατηγορούμενος.

«Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 35χρονος πιλότος τις ώρες εκείνες του έλεγε συνεχώς «άσε με να ηρεμήσω», όταν εκείνος τον προέτρεπε να πάρει τηλέφωνο τους γονείς του. «Δεν έχω ξαναδεί άτομο να δρα με τέτοια ψυχραιμία»

είπε ακόμη ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υποστήριξης της κατηγορίας για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου εκείνες τις στιγμές.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι δεν πήρε το παιδί αγκαλιά άλλα άνθρωπος του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ότι τον είδε να το παίρνει αγκαλιά…

Μάρτυρας: Σίγουρα τα πρώτο μισάωρο δεν πήρε το παιδί αγκαλιά. Τώρα αν το πήρε λίγο πριν έρθει το ασθενοφόρο δεν το ξέρω.

Υπεράσπιση: Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;

Μάρτυρας: Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κούτα, χαζά σκηνοθετημένο.

Η πρώτη ύποπτη ένδειξη για αυτούς ήταν όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, Κλεάνθης Αντωνόπουλος, στο δικαστήριο η ηρεμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου! «Μας είπε : «τους είπα για τη μονόπολι. Κατέβηκε ένας συνάδελφος κάτω και είδε ότι η μονόπολι ήταν αναστατωμένη. Είχε μία ηρεμία ότι έκανα ό,τι ήταν να κάνω και ήταν οκ. Μου έκανε εντύπωση» είπε ο αστυνομικός καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ενώ όπως πρόσθεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε πέντε φορές τι συνέβη εκείνη την ώρα χωρίς να σπάσει ούτε στιγμή. «Εξήγησε σε εμάς, τα είπε στους συναδέλφους του αστυνομικού τμήματος, τα είπε στον διοικητή Παιανίας, τα είπε στο ανθρωποκτονιών. Κάποια φορά είπα από μέσα μου ότι αμάν ο άνθρωπος το είπε τόσες φορές πόσες πια; Δεν είπε μία φορά δεν μπορώ.Δεν μου είπε μία φορά «φίλε τι έπαθα, καταστράφηκα, πέθανε η γυναίκα μου». Έκανε εκείνη τη στιγμή μέχρι και σχεδιάγραμμα στο διοικητή Παιανίας».

Ο αστυνομικός μάλιστα κατέθεσε ότι τις υποψίες του τις είχε μεταφέρει και στους συναδέλφους του στο ανθρωποκτονιών. «Εγώ έλεγα ότι το έχει κάνει αυτός και το είπα και στο ανθρωποκτονιών. Το είπα και σε συνάδελφο μου και μου είπε καλύτερα ένας ένοχος έξω παρά ένας αθώος στη φυλακή. Εντάξει έκανε μία φορά λάθος στο τηλέφωνο, την γειτόνισσα πως την πήρε;»

Ο αστυνομικός περιέγραψε πως ο ίδιος και οι συνάδελφοι ήταν συγκλονισμένοι με τη δολοφονία της Καρολάιν. «Είμασταν συγκλονισμένοι. Καθόμασταν και κοιταζόμασταν δακρυσμένοι και λέγαμε πως μπορεί να έχει γίνει αυτό το συμβάν. Ήμασταν εμείς και δεν ήταν ο κατηγορούμενος συγκλονισμένος. Είχε τη ψυχραιμία να απαντήσει σε ερωτήσεις» και πρόσθεσε στη συνέχεια : «Ήταν τόσα τα σημάδια που τον δείχνανε!Και τώρα που σας μιλάω φορτισμένος είμαι. Εγώ την Καρολάιν δεν την είδα και μου την έδειξε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας εδώ, αυτήν την εικόνα δε θα την ξεχάσω.

Συν. Υποστήριξης : Μήπως είναι ο άνθρωπος που πίστευε ότι μπορεί να εξαπατήσει τον οποιοδήποτε;

Μάρτυρας : Σαφέστατα. Μας είπε ότι καθυστέρησε διότι λιποθυμούσε. Το σκυλί το σκότωσε μετά για να κάνει πιο ισχυρή τη θέση του ότι μπήκαν κλέφτες.Εκ του αποτελέσματος δεν ήταν τόσο καλά δεμένος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι πολύ καλός ηθοποιός. Όταν μπήκα μου έδωσε την εντύπωση ότι θα πεθάνει σε πέντε λεπτά εάν δεν τον λύσω!

Μάρτυρες υπεράσπισης

Για πρώτη φορά από την πλευρά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προτάθηκαν έξι μάρτυρες υπεράσπισης του πιλότου μεταξύ των οποίων και οι γονείς του ενώ προβλήθηκε ο ισχυρισμός όπως και πρωτοδίκως ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τέλεσε τη δολοφονία της Καρολάιν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.