«Δεν μας δίνουν πίσω το παιδί μας. Πεινούσε και τη χτυπούσαν»: Γονείς καταγγέλλουν νηπιοτροφείο της Αττικής

«Δεν μας δίνουν πίσω το παιδί μας. Πεινούσε και τη χτυπούσαν»: Γονείς καταγγέλλουν νηπιοτροφείο της Αττικής

Συγκλονίζει η καταγγελία των γονέων σε βάρος του νηπιοτροφείου στην εκπομπή Live News, αποκαλύπτοντας ότι έχουν να δουν το παιδί τους 4 χρόνια, ενώ ο πατέρας αθωώθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης

«Μου φαίνεται το σπίτι άδειο. Το κρεβάτι άδειο. Το δωμάτιο άδειο. Κλαίω όλη μέρα. Όλη μέρα. Μου λείπει πολύ», δηλώνει η μητέρα του 8χρονου παιδιού.

Η Κατερίνα έχει να δει την 8χρονη κόρη της από τότε που ήταν 4 ετών. Την βλέπει μόνο μέσα από φωτογραφίες και βίντεο

-«Κατερίνα βλέπεις τις φωτογραφίες κάθε μέρα;»

-«Κάθε μέρα; Τρεις φορές την ημέρα».

Ο πατέρας της, Διαμαντής Θεοδοσίου μιλά στην κάμερα του LIVE NEWS και υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και δεν το ξαναείδαν ποτέ ακόμη κι όταν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

«Όταν ήταν 3,5 ετών έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι ο πατέρας βίαζε τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί», δήλωσε ο Διαμαντής Θεοδοσίου, πατέρας της 8χρονης.

«Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για εμένα, το παιδί, για όλους», λέει ο πατέρας της 8χρονης

Και αυτό γιατί ενώ οι καταγγελίες τόσο για τον πατέρα όσο και για τον θείο της μικρής έχουν καταπέσει, το ζευγάρι δεν μπορεί ακόμα και σήμερα -τέσσερα χρόνια μετά- να δει το παιδί, που έχει περάσει σε ανάδοχη οικογένεια.

Ο Διαμαντής και η Κατερίνα έχουν να πάρουν στην αγκαλιά τους την 8,5 ετών κόρη τους εδώ και 4 χρόνια. Ψάχνουν απαντήσεις, ούτε η δικαιοσύνη, ούτε το ορφανοτροφείο τους έχουν πει μέχρι σήμερα πού είναι το παιδί τους.

«Δεν μας δίνουν πίσω το παιδί μας»

«Το λόγο που το πήραν δεν το γνωρίζω. Αφού αθωώθηκα και εγώ και ο γαμπρός μου δεν υπάρχει κανένας λόγος».

Ξεσπά στην κάμερα του LIVE NEWS και διερωτάται γιατί η γονική μέριμνα του παιδιού του πέρασε στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας το 2019 όσο δηλαδή η καταγγελία εις βάρος του γαμπρού του ήταν ακόμη σε στάδιο διερεύνησης.

Μας πήραν το παιδί στο Τζάνειο και έβγαλε εκεί η ψυχολόγος ότι πρέπει να μείνει στο ίδρυμα γιατί είναι καλύτερα. Επειδή μένουμε σε μικρό χωριό με 20 ανθρώπους σε ένα βουνό – δύο ώρες από τον Πειραιά- και η εισαγγελέας συμφώνησε και πήγαμε δικαστικώς και χάσαμε το παιδί.

Η εισαγγελέας υπέδειξε τότε πως το νηπιοτροφείο Καλλιθέας ήταν το καταλληλότερο περιβάλλον για το μικρό κορίτσι.

Με φώναξε ο εισαγγελέας και μου λέει βρήκα το καλύτερο ίδρυμα και είστε τυχερός που το πήραν (δέχτηκαν) και το παιδί.

 «Πεινούσε και τη χτυπούσαν»

Αρχικά η μικρούλα, είχε τακτική επικοινωνία με τους γονείς, που είχαν δικαίωμα να την παίρνουν μαζί τους στο σπίτι κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Γύρω στους 2 μήνες μας την έδιναν Τετάρτη μέχρι Δευτέρα την παίρναμε στο χωριό.

Τα όσα περιέγραφε το παιδί στους γονείς για τις συνθήκες διαβίωσης στο εν λόγω ίδρυμα είναι σοκαριστικά.

Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο.

Είναι το ίδιο ορφανοτροφείο το οποίο μάλιστα είχε καταγγείλει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς στα χέρια της είχαν φτάσει επώνυμες καταγγελίες για διεστραμμένες σεξουαλικές ενέργειες, ξυλοδαρμούς αλλά και παράνομες υιοθεσίες.

«Δεν θέλω να πάω εκεί»

Με έπιανε από εδώ και έκλαιγε αυτή, έκλαιγα κι εγώ. Δεν θέλω, δεν μ’ αρέσει εκεί μέσα. Μην με πάτε εκεί. Θέλω να πάω σπίτι όχι εκεί», τόνισε η μητέρα της 8χρονης.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της στο LIVE NEWS, κόπηκε κάθε επικοινωνία με το παιδί τους όταν τόλμησαν να καταγγείλουν τα όσα η 8χρονη τους έλεγε για το ορφανοτροφείο.

Πήγα στην εισαγγελέα και της είπα τα πράγματα που γίνονταν στο ίδρυμα και αντί να διερευνήσει την καταγγελία, με σταμάτησαν και από το να βλέπω το παιδί.

 Καταγγέλλουν κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Ο πατέρας καταγγέλλει πως ο λόγος που δεν παίρνει πίσω το παιδί του ενώ έχει αθωωθεί είναι γιατί έχει στηθεί ένα κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών με θύμα και την 8χρονη κόρη του.

Πιστεύω ότι το ίδρυμα που είναι κολαστήριο ότι παίρνουν τα παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές από φτωχές οικογένειες τα μεταπουλούσαν, τα έβγαζαν σε πλειστηριασμό. Το ίδιο πιστεύω και φοβάμαι ότι είναι και για την κόρη μου τη Μαρία και δεν ξέρω αν θα τη βρω πάλι.

 Η απάντηση του Νηπιοτροφείου

Η διευθύντρια του ιδρύματος σε επικοινωνία που είχε το LIVE NEWS μαζί της διαβεβαίωσε πως το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια όπως ορίζει ο νόμος.

«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος ΠΕΝ

Στο κρίσιμο ερώτημα των γονιών, πάντως, για ποιο λόγο τους έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια με το παιδί τους, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν μπήκε στην ουσία.

«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».

«Αφού βγήκε η αθώωση του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια», είπε ο πατέρας.

Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ένας απίθανος… Κοτολαγός έρχεται στα σινεμά και θα ξετρελάνει τα παιδιά (εικόνες+vid)

Τσιμπήματα από ψύλλους είχε ο 10 μηνών Στέλιος όταν πήγαινε στο μαντρί του μπαμπά – “Το σκότωσε μπροστά στη μάνα για να την τιμωρήσει”

«Ήμουν έγκυος και με ανάγκαζε να σηκώνω ζωοτροφές 20 κιλών. Γέννησα 6 εβδομάδες νωρίτερα εξαιτίας του»

KIDOT Festival 4: Γονείς και παιδιά θα απολαύσουμε ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο family festival της χώρας!