ΔΕΝ θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

ΔΕΝ θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Στο ερώτημα όλων των γονιών με παιδιά ηλικίας παιδικού σταθμού κλήθηκε να απαντήσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως ο ίδιος είπε, σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να συζητήσει τόσο το ενδεχόμενο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, όσο και των φροντιστηρίων.

Σχετικά με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας στα μέτρα.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- πάντως, αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών. Προς το παρόν οι λοιμωξιολόγοι είναι αρνητικοί στο ζήτημα του ανοίγματος, επισημαίνοντας ότι θέλουν πρώτα να δουν τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία. Υποστηρίζουν δε ότι τα self tests δεν θα είναι τόσο εύκολο να διενεργούνται σε παιδιά τόσο μικρής ηλικίας.

Εν αναμονή είμαστε και για το ζήτημα του ανοίγματος των φροντιστηρίων.

Υπουργείο Εργασίας: Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 10/5

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

Γιατί δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί

Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη βασική διαφορά μεταξύ παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων είναι ότι στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι δυνατόν να γίνουν self tests, τα παιδιά είναι μικρά κι οπότε πρέπει να βλέπουμε και να εκτιμούμε τη συνολική, μεγαλύτερη εικόνα.