Δέρμα με δέρμα: Η ιστορία μιας αδελφικής αγάπης που θα σας κάνει να λιώσετε…

Δέρμα με δέρμα: Η ιστορία μιας αδελφικής αγάπης που θα σας κάνει να λιώσετε…

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τον δεσμό μεταξύ των αδελφών, ειδικά όταν ο ένας θέλει όσο τίποτα άλλο να γίνει μεγάλος αδελφός.

Από τότε που η Τζέσικα μπορούσε να θυμηθεί, το μικρό αγόρι της ήθελε ένα πράγμα: έναν δικό του αδερφό (όχι αδελφή). Οι γονείς ήταν συντετριμμένοι όταν απέβαλαν ένα αγοράκι πριν καν ο Μίκυ μάθει τα συναρπαστικά νέα.

Αλλά μόλις οι γονείς εγκατέλειψαν την προσπάθεια το 2017, ανακάλυψαν ότι περίμεναν ξανά παιδάκι, αλλά ήταν μια άλλη εγκυμοσύνη εξαιρετικά υψηλού κινδύνου.

Λίγο πριν μάθει ότι ήταν ξανά έγκυος, η Τζέσικα είχε πει στον Μίκυ ότι μπορεί να μην γίνει ποτέ μεγάλος αδερφός.

«Μετά την αποβολή, κάθε φορά που ο Μίκυ ζητούσε τον αδερφό του, του εξηγούσαμε ότι μπορεί να υπάρχει πιθανότητα να μην αποκτήσει ποτέ αδερφό».

Αλλά καθώς ο Μίκυ ξεκινούσε το νηπιαγωγείο, η μαμά του ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και παρά τις αιμορραγίες, κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο τρίμηνο. Όμως τότε έμαθε τα άσχημα νέα.

«Ο γιατρός μοιράστηκε μαζί μας μια ζοφερή διάγνωση, σοβαρό περιορισμό της ενδομήτριας ανάπτυξης (IUGR) και υπήρχε υψηλός κίνδυνος θανάτου».

«Ήμουν 23 εβδομάδων έγκυος, αλλά το μωρό μας ήταν περίπου πέντε εβδομάδες πίσω σε μέγεθος. Νομικά, ο γιατρός έπρεπε να μας δώσει την επιλογή να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη».

Ο μικρός Τζέικ άντεξε και γεννήθηκε στις 30 εβδομάδες και 6 ημέρες. Ο Mikey ήταν συναισθηματικά φορτισμένος από τη στιγμή που έμαθε ότι η μητέρα του ήταν έγκυος και ήταν απίστευτα προστατευτικός με εκείνη και τον αγέννητο αδελφό του. Αλλά το πιο αστείο μέρος για τους γονείς του ήταν ότι ο Mikey δεν φάνηκε έκπληκτος ή υπερβολικά ενθουσιασμένος όταν ανακάλυψε ότι είχαν αγόρι, το είχε σίγουρο από τη στιγμή που έμαθε για την εγκυμοσύνη.

Του είπαν την αλήθεια

«Εξηγήσαμε ότι το μωρό θα ερχόταν νωρίς και θα έμενε στο νοσοκομείο  για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει. «Ο Μάικι έκλαψε και είπε ότι δεν ήθελε το μωρό να μείνει στο νοσοκομείο -το ήθελε σπίτι- και έτσι κάναμε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί του».

Βοήθησε το γεγονός ότι η μαμά της Τζέσικα είναι νοσοκόμα παιδιών: «Του έδειξε πόσο μικρό θα ήταν το μωρό χρησιμοποιώντας μια κούκλα μωρού και πάνω στην κούκλα έβαλαε καλώδια για να δείξει πώς θα φαινόταν με αναπνευστική υποστήριξη».

Λόγω της κατάστασης του, ο Μάικι δεν ήταν σε θέση να κρατήσει τον αδερφό του μετά τη γέννηση.
«Ο Τζέικ ήταν μικροσκοπικός. Είχε το μέγεθος ενό μωρού  25 εβδομάδων», είπε η Τζέσικα. «Μόλις συνήλθα λίγο, πήγα να τον δω και η μικρότητά του μου έκοψε την ανάσα και τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα».

Όταν ήρθε η ώρα για τον Μάικι να συναντήσει επιτέλους τον αδερφό των ονείρων του, η μαμά του λέει ότι ήταν νευρικός, αλλά χαμογελούσε. Ο Τζέικ, ο οποίος αναφέρεται με αγάπη ως «μωρό ουράνιο τόξο» επειδή είναι το φως μετά την καταιγίδα μιας αποβολής, γεννήθηκε με κόκκινα μαλλιά όπως ο αδελφός του και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που παρατήρησε ο Μάικι.

Ο μικρός το μόνο που ήθελε ήταν να μπορέσει να κρατήσει τον αδελφό του.
Παρά το γεγονός ότι «ήταν γεμάτος θλίψη» που δεν μπορούσε να κρατήσει τον Τζέικ, ο Μάικι περνούσε το χρόνο του στη ΜΕΝΝ αγγίζοντάς τον μέσα από το φινιστρίνι ή κλέβοντας ένα γρήγορο φιλί όποτε ήταν δυνατόν.

Αλλά την 10η ημέρα, όλα άλλαξαν όταν οΜάικι κράτησε τον Τζέικ για πρώτη φορά πάνω του, δέρμα με δέρμα. Εκείνο το πρωί, η Τζέσικα ρώτησε μία από τις νοσοκόμες αν ο Τζέικ ήταν αρκετά δυνατός ώστε ο Μάικι να κάνει δέρμα με δέρμα με τον αδελφό του. Παραδέχεται ότι περίμενε ότι η απάντηση θα ήταν όχι.

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν συμφώνησαν! Στις 17 Μαρτίου 2018, ο Μάικι ήταν ο πρώτος αδελφός στη ΜΕΝΝ Beth Israel στη Βοστώνη που έκανε skin-to-skin», είπε. «Ήταν εκπληκτικό και συναισθηματικό και πραγματικά πιστεύω ότι έγινε το θεμέλιο για τον αδελφικό δεσμό τους».

«Η καρδιά μου ήταν γεμάτη,  ήταν πολύ συγκινητικό να τους βλέπω μαζί. Το να έχεις ένα μωρό στη ΜΕΝΝ είναι μια τόσο διαφορετική εμπειρία  από έναν «φυσιολογικό» τοκετό. Δεν κατάφερα να κρατήσω τον Τζέικ παρά μόνο 24 ώρες μετά τη γέννησή του και δεν ήταν για πολύ ώρα».

Η Τζέσικα είπε ότι επειδή η κατάσταση του Τζέικ ήταν εύθραυστη, εκείνη και ο Μάικιδεν επιτρεπόταν να κρατήσουν και οι δύο, τον Τζέικ στην αρχή -μόνο δέρμα με δέρμα- και έπρεπε να εναλλάσσονται ποιος θα το έκανε κάθε μέρα.

«Υπήρχαν λοιπόν πολλές μέρες που δεν τον κρατούσα και μπορούσα να τον αγγίξω  μόνο μέσα από τα φινιστρίνια της απομόνωσής του. Κάθε φορά που νοιαζόσουν ή τον έβγαζες έξω, έκαιγε θερμίδες, οπότε πραγματικά κάναμε δέρμα με δέρμα μόνο μία φορά την ημέρα», λέει.

«Είναι σαν οι δυο τους να προορίζονταν να γίνουν αδελφοί ο ένας του άλλου», λέει η Τζέσικα. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μάικι γεννήθηκε για να είναι ο μεγάλος αδερφός του  και ο Τζέικ γεννήθηκε για να είναι ο μικρός αδελφός που πάντα επιθυμούσε ο Μάικι».


Μετά από 62 ημέρες που ο Τζέικ βρισκόταν στη ΜΕΝΝ, ο Μάικιεπιτέλους κατάφερε να φέρει στο σπίτι τον αδερφό του. «Η επιστροφή του στο σπίτι ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μας», είπε. Αυτά τα αδέρφια έχουν έναν άρρηκτο δεσμό και είναι απίστευτα τυχεροί που έχουν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης:

Έφυγαν και δεν επέστρεψαν! Απολύθηκαν καθηγητές που έλειπαν από το σχολείο… 3 χρόνια

«Πόση αγάπη, ποσά παιδικά χαμόγελα»: Η Σία Κοσιώνη παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο

H «Αγγελίνα» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά