Dexcom ONE: Η καινοτόμος συσκευή για παιδιά με διαβήτη τύπου 1 πλέον θα αποζημιώνεται

Η καινοτόμος συσκευή Dexcom ONE μετράει τα επίπεδα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο χωρίς σάρωση ή μετρήσεις δακτύλου και θα αποζημιώνεται - Για παιδιά από 2 ετών

Dexcom ONE: Η καινοτόμος συσκευή για παιδιά με διαβήτη τύπου 1 πλέον θα αποζημιώνεται

Υπέροχα νέα για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, αφού πλέον η επαναστατική τεχνολογία Dexcom ONE αποζημιώνεται για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών. Η καινοτόμος συσκευή μετράει τα επίπεδα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο χωρίς σάρωση ή μετρήσεις δακτύλου.

Διαχειριστείτε τον διαβήτη με τον πιο έξυπνο τρόπο χρησιμοποιώντας το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (rt-CGM) Dexcom ONE
Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι (ηλικίας 0-19 ετών) ζουν με διαβήτη τύπου 1 στον κόσμο. Η Ευρώπη παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων νεαρής ηλικίας με διαβήτη τύπου 1, ο οποίος ανέρχεται σε 295.000.

Στην Ελλάδα λέγεται ότι εκδηλώνονται 7-10 νέα περιστατικά διαβήτη τύπου 1 ανά 10.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών κάθε έτος. Όπως συμβαίνει και με τους ενήλικες, τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 πρέπει να λαμβάνουν ινσουλίνη προκειμένου να διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους εντός ενός φυσιολογικού εύρους τιμών.

Η κυκλοφορία του συστήματος συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο Dexcom ONE στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στη διαχείριση του διαβήτη. Το Dexcom ONE προσφέρει έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο στα άτομα με διαβήτη ώστε να διαχειρίζονται την πάθησή τους χωρίς την ανάγκη για τρυπήματα των δακτύλων ή σάρωση, από την ηλικία των 2 ετών.

Για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρυπήματα των δακτύλων αποτελούσε προϋπόθεση για την αυτοδιαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτοπαρακολούθηση, η οποία μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι πρέπει να τρυπάς το δάχτυλο ενός παιδιού δέκα ή περισσότερες φορές την ημέρα για να ελέγχεις τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του μπορεί να είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, επώδυνη και δύσκολα διαχειρίσιμη όταν είναι κανείς αντιμέτωπος με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα.

Η τεχνολογία σύμμαχος γονιών και παιδιών

Τα καλά νέα είναι ότι η πρόοδος της τεχνολογίας επιτρέπει πλέον στους γονείς και στα παιδιά τους που πάσχουν από διαβήτη να διαχειρίζονται την πάθηση με απλούστερο τρόπο.

Το σύστημα Dexcom ONE καθιστά τη διαχείριση του διαβήτη ευκολότερη. Χρησιμοποιεί έναν μικρό φορητό αισθητήρα και πομπό για τη μέτρηση και την αποστολή τιμών γλυκόζης με ασύρματο τρόπο σε πραγματικό χρόνο σε ένα συμβατό smartphone† ή δέκτη, χωρίς τρυπήματα των δακτύλων* ή σάρωση. Η εφαρμογή εμφανίζει βέλη τάσης που απεικονίζουν την ταχύτητα και την κατεύθυνση των επιπέδων της γλυκόζης, ενώ οι προσαρμόσιμοι συναγερμοί υποδεικνύουν πότε τα επίπεδα γλυκόζης βρίσκονται εκτός των προκαθορισμένων υψηλών και χαμηλών επιπέδων, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο πιο εύκολη τη λήψη αποφάσεων θεραπείας, όπως είναι η δοσολογία ινσουλίνης. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα, το Dexcom ONE δεν απαιτεί κάποια βαθμονόμηση για να παρέχει ακριβείς μετρήσεις.

Πού θα το εφαρμόσετε

Ο χρήστης του Dexcom ONE μπορεί να το φορέσει για έως και 10 ημέρες στην κοιλιά, στο άνω μέρος του βραχίονα ή, στην περίπτωση παιδιών ηλικίας 2-17 ετών, στο άνω μέρος των γλουτών. Η λεπτή διαμόρφωσή του το καθιστά σχεδόν αόρατο κάτω από τα ρούχα, εξασφαλίζοντας έναν πιο διακριτικό τρόπο διαχείρισης της πάθησης. Ο αισθητήρας και ο πομπός είναι επίσης αδιάβροχοι με αποτέλεσμα να μην είναι απαραίτητη η αφαίρεσή τους στο μπάνιο, το ντους ή κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Ο εύχρηστος εφαρμογέας αισθητήρα επιτρέπει την ανώδυνη τοποθέτηση του αισθητήρα και η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βλέπετε τα τρέχοντα και προηγούμενα δεδομένα, καθώς και αναφορές σε μια συμβατή έξυπνη συσκευή† ή σε έναν προαιρετικό δέκτη‖. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Dexcom ONE είναι η επιλογή καθυστέρησης του 1ου συναγερμού υψηλών τιμών (Delay 1st High). Εν ολίγοις, παρά τη λήψη ινσουλίνης πριν από το φαγητό, τα επίπεδα γλυκόζης αυξάνονται όταν τρώτε και πίνετε και μπορεί να υπερβούν το εύρος στόχου γλυκόζης που έχετε θέσει, προκαλώντας συναγερμό (alert).

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, το Dexcom ONE επιτρέπει στους χρήστες να καθυστερήσουν τον συναγερμό για ένα χρονικό διάστημα, ενώ τα επίπεδα γλυκόζης τους σταθεροποιούνται, με αποτέλεσμα να παρέχεται χρόνος στην ινσουλίνη να δράσει, να καθίσταται ο υψηλός συναγερμός πιο αποτελεσματικός και να μειώνεται η κόπωση λόγω των συναγερμών.

Συνταγογραφείται και αποζημιώνεται

To Dexcom ONE είναι πλέον διαθέσιμο μέσω αποζημίωσης στην Ελλάδα, για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, καθώς και σε ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή.
Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ και οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να μιλήσουν με τον ιατρό τους.

Το Dexcom ONE είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από διαβήτη και κάνουν χρήση ινσουλίνης. Όσοι δεν δικαιούνται το προϊόν μέσω αποζημίωσης, μπορούν να αγοράσουν το Dexcom ONE μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com.

Διαβάστε επίσης

Η Starland επιστρέφει: Οι λιλιπούτειοι θεατές τα Σαββατοκύριακα διασκεδάζουν με το ξεχωριστό τηλεοπτικό πρόγραμμα

“Ο γιος μου έχει αποκτήσει φοβία με τις πλημμύρες. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;”