Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18/4

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18/4

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 18 Απριλίου, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών. Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν με το θερινό ωράριο και θα υποδέχονται τους επισκέπτες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων

Η 18η Απριλίου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, έπειτα από σχετική πρόταση κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.

Στόχος της συγκεκριμένης επετείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς γι’ αυτό και τη συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας

Οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι της ελληνικής επικράτειας μοιάζουν να στέκουν έξω και πέρα από το χρόνο. Έχουν αναγνωριστεί ως κοιτίδες της ανθρωπότητας και η συγκίνηση που αποκομίζει όποιος περπατήσει στα πανάρχαια μονοπάτια τους, είναι απερίγραπτη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα μνημεία εδώ

Γιατί να επισκεφτείτε έναν αρχαιολογικό χώρο με τα παιδιά σας;

Αν θέλετε να εμφυσήσετε από μικρή ηλικία στα παιδιά σας την αγάπη για τον πολιτισμό αλλά και να του δώσετε την ευκαιρία να μάθει βιωματικά την ιστορία της χώρας μας δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο και πιο εποικοδομητικό από μια περιήγηση σε κάποιον από τους αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει η χώρα μας. Στον αρχαιολογικό χώρο το παιδί μπορεί να  ερευνήσει, να ανακαλύψει  τη γνώση, να αναπτύξει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Προγραμματίστε μια ξενάγηση με τα παιδιά σας και  απολαύστε από κοντά εκθέματα μοναδικής αρχαιολογικής αξίας.  Περιηγηθείτε στα κορυφαία μνημεία της πολιτιστικής μας  κληρονομιάς  που μοιάζουν να στέκουν έξω και πέρα από το χρόνο.

 

Ροή Ειδήσεων