Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο: Άρχισαν οι εγγραφές – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Διευρυμένο ολοήμερο: Άρχισαν οι εγγραφές - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο: Άρχισαν οι εγγραφές – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Από σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επικοινωνούν οι γονείς των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο ως τις 5 μ.μ. την φετινή χρονιά για να γράψουν τα παιδιά τους σ’ αυτά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ολοήμερων σχολείων θα περιλαμβάνει νέο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων, ενώ προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Επίσης είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι γι’ αυτά τα προγράμματα μαθητές και μαθήτριες θα γίνονται δεκτοί και δεκτές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

Το νέο πρόγραμμα ολοήμερου για το σχολικό έτος 2022-23 θα εφαρμοστεί στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Δείτε αναλυτικά τα σχολεία στη σχετική Υπουργική Απόφαση εδώ

Διαβάστε επίσης:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί πασίγνωστο αντιπαρασιτικό για ανθρώπινη χρήση – Δείτε για ποιο πρόκειται

Το «παιδί με τη μάσκα» που το έβλεπαν σαν τέρας – Η εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που σημάδεψε τη ζωή του

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση θρίλερ για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Τι υποστήριξαν οι ιατροδικαστές

Ροή Ειδήσεων