Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα κατατέθουν οι συγγενείς της για να την υπερασπιστούν – Τι θα επικαλεστούν

Δίκη Πισπιρίγκου: Σήμερα κατατέθουν οι συγγενείς της για να την υπερασπιστούν – Τι θα επικαλεστούν

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται με την μητέρα να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον  θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.
Έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα Τετάρτη, η μητέρα της, η αδερφή της, ο πατριός της και ο θείος της, μόνο όμως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοριτσιού.

Η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της είναι στο πλευρό της υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πείραξε όχι μόνο την Τζωρτζίνα αλλά και τα άλλα δύο παιδιά της, για τα οποία θα ξανακαθίσει στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής της

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Pelop.gr η Δήμητρα Πισπιρίγκου θα μιλήσει για τη σχέση της κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη, για το πώς ήταν ως μητέρα για το πως διαχειρίστηκε τις απώλειες των κοριτσιών.

Το παρών στο δικαστήριο αναμένεται να δώσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης.

Για πρώτη φορά θα ακούσει τι θα πει η οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του -καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί το διαζύγιο – ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Δικηγ. πατέρα Τζωρτζίνας: «Η παρουσία των συγγενών της κατηγορούμενης στο δικαστήριο δεν θα βοηθήσει τη διαδικασία»

«Ήταν άψογη μητέρα!» – Όλα όσα κατέθεσε η αδερφή της για τον Δασκαλάκη και τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Η αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για μία «άψογη μητέρα», η οποία ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Μάλιστα, αναφερόμενη στο πως βίωσε τις απώλειες των παιδιών, η ίδια με τρεμάμενη φωνή, σχεδόν κλαίγοντας, είπε: «Άσχημα όλες. Στην Ίριδα πιο πολύ. Επειδή εγώ θα τη βάφτιζα… και επίσης εγώ την βρήκα στην κούνια. Και με την Τζωρτζίνα ήμουν δεμένη και μου στοίχισε».

«Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου και υποστήριξε πως η αδελφή της ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στη σχέση της αδελφής της με τον πάτερα των παιδιών της και εν διαστάσει πλέον σύζυγό της, Μανό Δασκαλάκη, λέγοντας: «Στην αρχή δεν συμφωνούσα με τον γάμο γιατί ήταν νέα παιδιά, αλλά όταν μας είπαν “αγαπιόμαστε και θα προχωρήσουμε”, είπα εντάξει. Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά», ανέφερε.

«Δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη»

Η μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή της και το επεισόδιο σπασμών που η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως έπαθε η Τζωρτζίνα πριν την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζίνα πήρε το τάμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο κι εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει “το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει”. Βλέπω την Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη».

Έπειτα, ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτώ παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε «διώξτον». Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο».

Πρόεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;

Μάρτυρας: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.

Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;

Μάρτυρας: Μπορεί να μην το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.

Πρόεδρος: Το παιδί σας τα είπε 06.30 και φτάσατε 8, γιατί δεν πήγατε 7;

Μάρτυρας: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου απαντά για τα παιχνίδια που πετάχτηκαν από τους τάφους των παιδιών

«Διαφωνούσαν για τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου και για τις σχέσεις του ζευγαριού μετά το θάνατο της Ίριδας, απαντώντας πως ήταν καλές.

Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;

Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του κι έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κάνεις;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω». Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία.

«Ήταν αρκετά δεμένο ζευγάρι»

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου Ιωάννης Λεγάτος, ο οποίος περιέγραψε την ανιψιά του με τα καλύτερα λόγια. «Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου. Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της» είπε ο μάρτυρας που έκανε λόγο για μια μητέρα που ασχολούνταν με τα παιδιά της συνεχώς.

Ο κ. Λεγάτος περιέγραψε και τη σχέση της ανιψιάς του με τον Μανό Δασκαλάκη αναφέροντας πως ήταν ένα ζευγάρι “αρκετά δεμένο” εξηγώντας ωστόσο πως τα πράγματα στράβωσαν με τους θανάτους των παιδιών. “Όταν χάνεις ένα παιδί κλονίζονται τα πράγματα. Βέβαια με την απώλεια του πρώτου παιδιού ήταν ακόμα αρκετά καλά για αυτό που είχαν περάσει» τόνισε ο μάρτυρας.

Όσον αφορά τη μικρή Τζωρτζίνα ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ένα παιδί που του  άρεσε το παιχνίδι και ασχολούνταν με το τάμπλετ. «Ήξερε πράγματα που εγώ δεν ήξερα με το τάμπλετ και το τηλέφωνο. Στο εξοχικό που κοιμόμασταν μαζί…» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι εννοείται κοιμόσασταν μαζί;

Μάρτυρας: Στο κρεβάτι, ήταν και η μητέρα της δίπλα σε άλλο κρεβάτι.

Πρόεδρος: Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;

Μάρτυρας: Όλοι μαζί κοιμόμασταν. Κοιμόταν δίπλα μου κι έβλεπε μέχρι το βράδυ αργά ταινίες.

Εισαγγελέας: Το παιδί τι έκανε στο ταμπλετ; Ήταν 6-7 χρόνων παιδί και μας λέτε ότι ήταν συνεχώς στο τάμπλετ;

Μάρτυρας: Έπαιζε παιχνίδια κι έβλεπε ταινίες του Σεφερλή.

Εισαγγελέας: Εκτός από το τάμπλετ το παιδί αυτό έπαιζε με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Πήγαινε στον παιδικό σταθμό, έπαιζε με αλλά παιδάκια.

Διαβάστε επίσης:

Η Κων/να Σπυροπούλου “λιώνει” για το γιο της: «Ζω οκτώ μήνες ευτυχίας, πάω παντού με το μωρό μου»

Γυναικοκτονία: Τραγικές φιγούρες τα παιδιά που έμειναν ορφανά – Ποιος θα αναλάβει την φροντίδα τους;

Χρηστίδου: “Μετανιώνω για την ανοχή που έδειξα στη διαμάχη με τον Μαραντίνη για να προστατεύσω τα παιδιά μου”