Δολοφονήθηκαν Μαλένα και Ίριδα- Το πανάκι “πρόδωσε” για την ασφυξία του μωρού – Γιατί δεν το έκρυψε η Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση θρίλερ για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι υποστήριξαν οι ιατροδικαστές

Δολοφονήθηκαν Μαλένα και Ίριδα- Το πανάκι “πρόδωσε” για την ασφυξία του μωρού – Γιατί δεν το έκρυψε η Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της Πάτρας μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρια που κατατέθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά βρήκαν ασφυκτικό θάνατο που σημαίνει δολοφονία.

Δολοφονήθηκαν Μαλένα και Ίριδα

Στο πόρισμα που κατατέθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, γίνεται ξεκάθαρο ότι τα αίτια θανάτου και των δύο παιδιών δεν είναι παθολογικά και οι κύριοι Καλογριάς και Καρακούκης μιλούν ξεκάθαρα για έγκλημα που προκλήθηκε από απόφραξη των αεροφόρων οδών. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών πλέον καλείται να βρει ποιος είναι ο δολοφόνος.

Σε πλήρη συνεννόηση με την εισαγγελία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες να έχουμε εξελίξεις καθώς εάν συμβεί ό,τι και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας θα ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου ή ατόμων. Θεωρείται βέβαιο ότι η έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού,  Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει νέα κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου και για τα άλλα δύο παιδιά της.

Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο κοινό τους πόρισμα αφού μελέτησαν το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα καθώς και τις τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νίκου Ράικου.

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Το πανάκι “μίλησε” για την δολοφονία της 6.5 μηνών Ίριδας

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αποκαλύψεις της εκπομπής  “Φως στο Τούνελ” στην εκπομπή της Παρασκευής 17 Ιουνίου. Με αυτό φαίνεται ότι ο δολοφόνος του παιδιού έφραξε τη στοματική του κοιλότητα προκαλώντας τον ασφυκτικό του θάνατο. Μέσα στο σπίτι εκείνη τη μοιραία νύχτα για το αγγελούδι, την Άνοιξη του 2021, ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της Δήμητρα και η τότε 8χρονη Τζωρτζίνα.

Το ντοκουμέντο του «Τούνελ» για την Ίριδα…

Στοιχείο – «κλειδί», το πανάκι του παιδιού που βρέθηκε στην κούνια του. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα (ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το βρέφος στην Πάτρα). Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

Αυτή η έλλειψη οξυγόνου, εφόσον δε συνδέεται με δηλητηρίαση ή παθολογικά αίτια, προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο.

Γιατί δεν το έκρυψε η Πισπιρίγκου;

Όπως επικαλέστηκε ο σύνηγορος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου σε συνέντεξή του στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.

Για να του απαντήσει αποστομωτικά ο ιατροδικαστής Λέων “δημόσια έχω ακούσει ποιοι άνθρωποι ήταν στον χώρο. Επίσης δημόσια έχω ακούσει πως πήγε άλλο ένα πρόσωπο στον χώρο. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Εάν ένας δράστης ξεχάσει ένα πειστήριο σε έναν χώρο που ήταν και άλλοι άνθρωποι, είναι εύκολο μετά να το κρύψει;».

Ιατροδικαστής Λέων: Το πανάκι είναι πειστήριο της δολοφονίας της

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε λίγο νωρίτερα από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, επεσήμανε πως «Εγώ έχω εκφράσει επιστημονική άποψη και μίλησα κυρίως για τους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι ιατροδικαστές είχαν μιλήσει αναλυτικά για την υπόθεση και είχαν βγει στην δημοσιότητα και τα ιατροδικαστικά πορίσματα».

«Εγώ ήμουν λαλίστατος, όπως ήταν και άλλοι αυτήν την περίοδο. Και σε λίγες ώρες νομίζω θα φανεί ποιος είχε δίκιο και ποιος όχι και να κάνουμε και μια αυτοκριτική στο τέλος», σημείωσε ο κ. Λέων, λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ότι παραδόθηκε στην Αστυνομία το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας.

«Σύμφωνα με την προσωπική επιστημονική μου άποψη, το πανάκι είναι ένα πειστήριο που σχετίζεται με τον θάνατο της Ίριδας και θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί. Στο πανάκι μπορούμε να βρούμε πολύτιμα στοιχεία κυρίως για τον μηχανισμό του θανάτου. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι θα έχουν αναλύσει τα στοιχεία που είχε πάνω το πανάκι. Προσωπικά εκτιμώ ότι το πανάκι σχετίζεται με το τραύμα στην στοματική κοιλότητα. Το τραύμα που έχει το βρέφος, που σε αυτήν την ηλικία δεν έχει δόντια, είναι ένα τραύμα που δείχνει μια βιαιότητα», επεσήμανε ο κ. Λέων

«Το 90% των περιπτώσεων που πηγαίνουν κατηγορούμενοι σε ένα ποινικό δικαστήριο δηλώνουν ότι είναι εντελώς αθώοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη παίρνει υπόψη μόνο την απολογία του κατηγορούμενου, αλλά όλα τα στοιχεία και όλη την διαδικασία και να μην εκπλαγούμε εάν σε πολλές περιπτώσεις έχουμε και εκπλήξεις», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Διεθνές Βραβείο σε πρωτότυπη εργασία που εκπονήθηκε για την αντικεραυνική προστασία του Παρθενώνα

3 τυχεροί κερδίζουν το ειδικό παιδικό αντηλιακό με ενισχυμένη προστασία Coverderm Filteray body plus for kids SPF50+

Εκτυπώστε γρήγορα, εύκολα και διασκεδαστικά τις καλοκαιρινές σας βουτιές!

Ροή Ειδήσεων