Δόμνα Μιχαηλίδου: «Αυτό το επίδομα αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία!»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Αυτό το επίδομα αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία!»

Όσα είπε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη».

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου μιλάει στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» για το επίδομα μητρότητας και μεταξύ άλλων, επισημαίνει ποια είναι η αδικία που αποκαταστάθηκε μετά το νέο επίδομα για μη μισθωτές. « Το επίδομα μητρότητας για μη μισθωτές αποκαθιστά μία μεγάλη αδικία. Τη διαφορά στη μητρότητα δεν την κάνει, αν είσαι μισθωτή ή όχι».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Από εδώ και στο εξής, οι μη μισθωτές (ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες) θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα για εννέα μήνες, όπως ακριβώς και οι μισθωτές, δηλαδή 7.500 ευρώ. Ανοίξαμε εχθές, 18/4, την πλατφόρμα parentalbenefits.dypa.gov.gr, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα μητρότητας και οι μη μισθωτές αποκαθιστώντας έτσι μία μεγάλη αδικία. Τη διαφορά στη μητρότητα δεν την κάνει, αν είσαι μισθωτή ή όχι», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της στο ACTION 24 TV.

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Αν υπολογίσουμε σε αυτό και το επίδομα γέννησης, που κυμαίνεται από 2.400 έως 3.500 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, τότε φτάνουμε στα 1.100 ευρώ έως 1.200 ευρώ τον μήνα καθαρά. Πρόκειται για μία σημαντική ενίσχυση, συνολικού ύψους 10.000 ευρώ, καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των υιοθεσιών.

Το μέτρο αυτό έχει αναδρομική ισχύ για όσες γέννησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 και μετά, ενώ το δικαίωμα στο επίδομα μητρότητας είναι μεταβιβάσιμο στον πατέρα για επτά μήνες. Για παράδειγμα, αν ο μισθός ή το εισόδημα της μητέρας είναι υψηλότερο από του πατέρα, συμφέρει την οικογένεια να επιστρέψει η μητέρα στην εργασία και να λαμβάνει ο πατέρας το επίδομα. Αν μία γυναίκα κάνει σήμερα αίτηση, την 1η ημέρα του επόμενου μήνα θα μπει στον λογαριασμό της το επίδομα.

Επίσης, κάτι άλλο σημαντικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πριν από έναν χρόνο, επεκτείναμε το επίδομα μητρότητας από τους έξι στους εννέα μήνες για τις μισθωτές. Εκεί δηλαδή που έπαιρναν για έξι μήνες 713 ευρώ, σήμερα, λαμβάνουν για εννέα μήνες 830 ευρώ. Είπαμε ότι θα βοηθήσουμε τη γυναίκα και την ελληνική οικογένεια και το κάνουμε πράξη».

Διαβάστε επίσης:

«Οι Τετράποδοι Σε Βοηθούν!»: Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης

Εξετάσεις Λυκείου 2024: Ημερομηνίες προαγωγικών και απολυτήριων

«Παίξε του, πάτησε τον, παίξ’ του μπουνιές»: Αγριότητα πέρα από κάθε όριο σε σχολείο στην Κρήτη