Δωρεάν ομιλία από το infokids.gr: “Μύθοι & αλήθειες για τις εξαφανίσεις παιδιών – Τι πραγματικά συμβαίνει;”

Δωρεάν ομιλία από το infokids.gr: “Μύθοι & αλήθειες για τις εξαφανίσεις παιδιών – Τι πραγματικά συμβαίνει;”

Το 2018 δηλώθηκαν στη χώρα μας 299 εξαφανίσεις παιδιών, όταν οι καταγγελίες για εξαφανίσεις παιδιών στις ΗΠΑ άγγιζαν το ίδιο διάστημα τις 424.066!

Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί εξαφανίζεται; Και τι πρέπει να πει ένας γονιός στο παιδί του για την προστασία του;

 

O ψυχολόγος Δημήτρης Μπουρσινός από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Συντονιστής του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Μαθητών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων θα αναλάβει να ενημερώσει τους γονείς για το σοβαρό θέμα των παιδικών εξαφανίσεων στο δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr με τίτλο «Εξαφανίσεις παιδιών: Μύθοι και αλήθειες», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος.

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/HgMUAu5XAQ5cUCQr9

 

Και μια αφήγηση παραμυθιού

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την αφήγηση του παραμυθιού «Ο δρόμος για το σπίτι». Στη συνέχεια, ο κ. Μπουρσινός θα μιλήσει για την αξία του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων (AMBER ALERT).

Θα δώσει επίσης πολύτιμες συμβουλές στους γονείς για το πώς μπορούν οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους να αποφύγουν μια ενδεχόμενη αρπαγή.

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όλες τις απορίες τους για το θέμα, διαχωρίζοντας τους μύθους από τις αλήθειες.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη πραγματοποιεί οργανωμένες διαδραστικές, βιωματικές δράσεις που απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και κηδεμόνες, με βασικό στόχο τόσο την ενημέρωση όσο και την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους, που πιθανά να αντιμετωπίσει ένα παιδί.

 

Ο κ. Δημήτρης Μπουρσινός από το 2018 ως και σήμερα εργάζεται στον Οργανισμό  πραγματοποιώντας καθημερινά από τη θέση του Συντονιστή του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων ομιλίες και παρεμβάσεις σε μαθητές και γονείς.

 

 

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.

 

XΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων