Δυσκολεύεται με τα μαθήματα του σχολείου; Το brainy.gr είναι ό,τι χρειάζεται ο μαθητής σε κάθε γωνιά της χώρας

Δυσκολεύεται με τα μαθήματα του σχολείου; Το brainy.gr είναι ό,τι χρειάζεται ο μαθητής σε κάθε γωνιά της χώρας

Τα περισσότερα παιδιά βλέπουν το διάβασμα για το σπίτι σαν αγγαρεία. Πολλά από αυτά μάλιστα, είναι όλο καθυστέρηση, αναβολή και δικαιολογίες. Η ικανότητα οργάνωσης, η ικανότητα συγκέντρωσης μέχρι την ολοκλήρωση μιας εργασίας και η ικανότητα να διαβάζει ανεξάρτητα το παιδί είναι τα τρία απαραίτητα συστατικά για τη σχολική του επιτυχία.

Τέρμα στους καβγάδες για το διάβασμα

Αν, λοιπόν, και στο δικό σας σπίτι δίνετε μάχη για να πείσετε τα παιδιά σας να μελετήσουν τα μαθήματα και ψάχνετε να βρείτε μια λύση που θα ικανοποιεί τόσο το αίτημά σας τα παιδιά να πηγαίνουν διαβασμένα στο σχολείο, χωρίς να τσακώνεστε και να χαλάτε τη σχέση σας μαζί τους, όσο και την επιθυμία των παιδιών να διαβάζουν εύκολα και γρήγορα τα μαθήματά τους, τότε το brainy.gr είναι ό,τι ακριβώς σας χρειάζεται!

ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης brainy.gr είναι ένα  σύγχρονο σύστημα μελέτης σχεδιασμένο από έμπειρους εκπαιδευτικούς. Απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά γιατί κάθε παιδί είναι μοναδικό! Έμπειροι εκπαιδευτικοί και προσεγμένο υλικό σε ψηφιακή μορφή αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας της online πλατφόρμας μάθησης που θα βοηθήσει το παιδί σας να γίνει ξεφτέρι.

Η Μαργαρίτα Ρουβά, συνιδρύτρια και CEO της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης και μάθησης brainy.gr μας μίλησε για το διαδικτυακό συνδρομητικό σύστημα μελέτης που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε μαθητή Δημοτικού, καθώς και των τριών τάξεων Γυμνασίου, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brainy.gr

Το brainy είναι μία online πλατφόρμα μάθησης, απόλυτα προσαρμοσμένη σε κάθε παιδί ξεχωριστά, που έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και επιμελητές ύλης.

Πώς γίνεται αυτό;

Οι μαθητές της Ε’ & Στ’ δημοτικού, όπως και οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, θα βρουν όλη τη σχολική ύλη σε Μαθηματικά, Γλώσσα, Φυσική, Ιστορία, Χημεία, Βιολογία, Αρχαία και Έκθεση, αποτυπωμένη σε video.

Η θεωρία σε κάθε μάθημα εξηγείται αναλυτικά, ώστε να μπορεί ο μαθητής να τη δει και να την ξαναδεί όποτε θέλει και όσες φορές θέλει. Επιπλέον, ο μαθητής θα βρει τις σχολικές ασκήσεις, όπως και επιπλέον ασκήσεις εμπέδωσης και επαναληπτικά τεστ ανά κεφάλαιο.

Σημαντικό πλεονέκτημα του brainy.gr στην καθημερινή του μελέτη αποτελεί η άμεση αντιμετώπιση αποριών από την ομάδα καθηγητών του support σε κάθε μάθημα.

Η ύλη του brainy.gr ολοκληρώνεται με οδηγούς μελέτης και διαγωνίσματα προσομοίωσης σε κάθε μάθημα, ώστε να είναι άρτια προετοιμασμένοι κάθε τρίμηνο/τετράμηνο και για τις εξετάσεις του Ιουνίου.

Μια άλλη καινοτομία της πλατφόρμας brainy.gr είναι η προσέγγιση της ύλης για του μικρούς μας μαθητές, τα παιδιά που πηγαίνουν Α’-Δ’ Δημοτικού. Για τις μικρές τάξεις, τα μαθήματα που επιλέξαμε να επικεντρωθούμε είναι η Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Σκοπός μας είναι τα παιδιά να εμπεδώνουν ουσιαστικά την ύλη με μια σειρά έξυπνων τεστ που προσαρμόζονται εξατομικευμένα στο γνωστικό τους επίπεδο.

Οι μαθητές μας μαθαίνουν να σκέφτονται αποδοτικά και να εστιάζουν σε κάθε λέξη κάθε ερώτησης, οικοδομώντας έτσι τα σκαλοπάτια της μελλοντικής τους εξέλιξης.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα το μικρό της ηλικίας τους, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν έναν δικό τους χαρακτήρα, να κερδίσουν αστέρια και να κατακτήσουν μονοπάτια. Μαθαίνουν έτσι ότι η γνώση μπορεί να συνδυαστεί με διασκέδαση και να γίνει μια ευχάριστη διαδικασία.

Πιστεύετε πως το μέλλον της εκπαίδευσης είναι διαδικτυακό;

Η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι ένα αδιαμφισβήτητα κρίσιμο και αναπτυσσόμενο συστατικό του εκπαιδευτικού τοπίου και έχει υιοθετηθεί σε πολλά στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Κατά την άποψη μου το μέλλον της εκπαίδευσης είναι πιθανό να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό διαδικτυακής και προσωπικής μάθησης για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών και να παρέχει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Η βέλτιστη προσέγγιση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το αντικείμενο, τους στόχους του εκπαιδευόμενου και τους διαθέσιμους πόρους. Καθώς η τεχνολογία και η παιδαγωγική συνεχίζουν να εξελίσσονται, η εκπαίδευση θα προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των μαθητών και του εργατικού δυναμικού.

Πιστεύετε πως η διαδικτυακή εκπαίδευση μπορεί να είναι εξίσου ωφέλιμη με τη δια ζώσης για ένα παιδί;

Η διαδικτυακή εκπαίδευση και η διαπροσωπική εκπαίδευση έχουν αμφότερες πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και η επιλογή μεταξύ τους ή ο συνδυασμός τους εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, τις περιστάσεις και τους μαθησιακούς στόχους.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για πολλούς μαθητές, προσφέροντας ευελιξία, προσβασιμότητα και εξοικονόμηση κόστους.

Ωστόσο, δεν αναπαράγει πλήρως την παραδοσιακή εμπειρία εκπαίδευσης με τις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις και τις πρακτικές ευκαιρίες μάθησης.

Ένας συνδυασμός και των δύο προσεγγίσεων, η υβριδική μάθηση, είναι η πιο ωφέλιμη, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο της διαδικτυακής όσο και της προσωπικής μάθησης.

Πείτε μας κάποια σχόλια μαθητών του brainy.gr για την ψηφιακή πλατφόρμα

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας κάθε φορά που λαμβάνουμε θετικά μηνύματα προόδου και επιτυχίας από τους μαθητές μας και τους γονείς τους. Μια μαθήτριά μας από τον Βόλο, διακρίθηκε στον 17ο μαθηματικό διαγωνισμό και λάβαμε ένα ιδιαίτερα ένθερμο ευχαριστήριο μήνυμα από τη μητέρα της για τη σημαντική συμβολή μας στη διάκρισή της.

«Η κόρη μας … της Ε’ τάξης του 32ου Δημοτικού σχολείου στο Βόλο διακρίθηκε στον 17ο μαθηματικό διαγωνισμό. Ευχαριστούμε πολύ όλη την ομάδα του brainy. Θεωρούμε σημαντική τη συμβολή σας.»

Ένας άλλος μαθητής μας από την Κρήτη ξεκίνησε από τη Ε’ Δημοτικού να μελετά με το brainy.gr, με αρκετές μαθησιακές δυσκολίες και κενά, και φέτος τελειώνοντας τη Β’ Γυμνασίου κατάφερε να πάρει αριστείο. Ήταν από τα πιο ενθουσιώδη μηνύματα που έχουμε λάβει.

«Καλησπέρα σας! Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας γιατί φέτος ο … τελείωσε τη Β’ Γυμνασίου με άριστα! Είναι απίστευτο πώς δειλά δειλά ξεκινήσαμε να διαβάζουμε με το brainy ως μια διαφορετική προσπάθεια να βοηθήσουμε τον … Δεν θα ξεχάσω τον ενθουσιασμό του από τον πρώτο κιόλας μήνα, αλλά και τη δική μας ανακούφιση που επιτέλους βρήκαμε τον τέλειο τρόπο να βοηθά το παιδί μας!

Και φτάσαμε στο σήμερα να αριστεύσει! Ειλικρινά σας ευχαριστούμε πολύ και ειδικά την ομάδα του support για την καθοδήγηση και την υποστήριξη σε κάθε του βήμα και δυσκολία! Πάμε μαζί με το brainy να αριστεύσουμε και στη Γ’ Γυμνασίου! Σας ευχαριστούμε πολύ όλους σας για όλα!»

Από την Ικαρία, μια μικρή μας μαθήτρια έχει καταφέρει από την Α΄ Δημοτικού να μελετά εντελώς μόνη της και να αριστεύει. Οι γονείς της μας έστειλαν ένα ευχαριστήριο μήνυμα για την ευγνωμοσύνη που αισθάνονται καθώς θεωρούν καθοριστική τη συμβολή του brainy.gr στην εκπαιδευτική αυτή διαδικασία.

«Αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτό το μήνυμα για να σας δώσουμε συγχαρητήρια για το μοναδικό brainy! Είμαστε 2 γονείς που ζουν σε ένα αρκετά απομακρυσμένο νησί και οι επιλογές που έχουμε για το παιδί μας ελάχιστες ή μάλλον καθόλου στα σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα.

 

 

Μόλις ανακαλύψαμε το brainy, αρχικά σκεφτήκαμε πως είναι ένα από τα ίδια που κυκλοφορούν… αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε ότι είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Η … το αγάπησε από την αρχή και καθημερινά μαζί με το διάβασμα για το σχολείο θα κάνει και brainy.

Έχει γίνει η καθημερινή της ρουτίνα μελέτης. Και κάπως έτσι η … με το brainy έμαθε να διαβάζει μόνη της, χωρίς τη βοήθειά μας. Αυτό είναι για εμάς το μεγαλύτερο επίτευγμά σας! Σας ευχαριστούμε και συνεχίστε την εκπληκτική δουλειά που κάνετε! Συγχαρητήρια brainy!»

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για τις επιτυχίες των «παιδιών» μας…όμως τίποτα δεν είναι καλύτερο από την δική σας προσωπική γνωριμία με την πλατφόρμα χωρίς καμία δέσμευση ή οικονομική επιβάρυνση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε κοινωνοί της ουσιαστικής γνώσης, της προόδου και της μαθησιακής εξέλιξης!

 

Είμαστε σίγουροι, ότι τα παιδιά θα το αγαπήσουν και χάρη σε αυτό το διάβασμα στο σπίτι θα γίνει μια ευχάριστη δραστηριότητα, οι σχολικές τους επιδόσεις θα βελτιωθούν και εσείς θα πάψετε να τσακώνεστε μαζί τους για τις σχολικές εργασίες και το διάβασμα της επόμενης ημέρας! Ακόμα το σκέφτεστε;

 

Ροή Ειδήσεων