Εγκατέλειψαν βρέφος έξω από την πόρτα σχολείου στα βόρεια προάστια

Εγκατέλειψαν βρέφος έξω από την πόρτα σχολείου στα βόρεια προάστια

Ένα περιστατικό εγκατάλειψης βρέφους έξω από την πόρτα ιδιωτικού σχολείου στο Μαρούσι ήρθε σήμερα στο φως μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ και την εκπομπή «απευθείας» σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Σοφία Κωνσταντέλια.

Το χρονικό της εγκατάλειψης βρέφους

Το συμβάν σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου όπου κατά τις 07:30 το πρωί μια δασκάλα βρήκε το μωρό μέσα σε ένα καλαθάκι, τυλιγμένο με ένα παπλωματάκι κι ένα γυναικείο πουλόβερ και αμέσως ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και το ΕΚΑΒ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα», είπε η ίδια. Δεν ξέρουμε αν υπήρχε άλλη σύνδεση, δηλαδή αν η μητέρα γνώριζε το σχολείο και ήξερε πως το παιδί θα έβρισκε καλή φροντίδα, αλλά πράγματι βρήκε πολύ καλή φροντίδα, πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντέλια. Άμεσα το σχολείο φρόντισε το βρέφος και ειδοποίησε τις αρχές, ενώ το μωράκι βρίσκεται αυτή την στιγμή σε νοσοκομείο και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Παράλληλα, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες, εξετάζοντας και τις κάμερες γειτονικών κτηρίων, προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς του.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Άμεσα βρέθηκε στο σημείο η κινητή ιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν σήματος που έλαβε από το ΕΚΑΒ, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό παρέλαβε το βρέφος και με τη χρήση της θερμοκοιτίδας τελευταίας τεχνολογίας διακομίστηκε σε Νοσοκομείο Παίδων και εισήχθη στην Μονάδα Πρόωρων Νεογνών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για οτιδήποτε χρειαστεί το βρέφος ενώ παράλληλα η αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς του.