«Είδα τη Πισπιρίγκου καθώς έβγαινε να…» – Νέες μαρτυρίες για την συμπεριφορά της αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ξεσπά η μητέρα στην Πάτρα: «Ψάχνουν ντε και καλά για δολοφόνο!»

«Είδα τη Πισπιρίγκου καθώς έβγαινε να…» – Νέες μαρτυρίες για την συμπεριφορά της αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας το θρίλερ με τον θάνατο των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε η νεκροψία της 9χρονης να γίνει στην Πάτρα.

Παράλληλα, μυστήριο επικρατεί με το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, που την ήμερα του θανάτου της, στο επεισόδιο που έκανε το μεσημέρι που έμελλε να είναι και το μοιραίο της ζωής της, ο προειδοποιητικός ήχος του οξύμετρο που δίνει σήμα στους νοσηλευτές ότι το οξυγόνο του ασθενή είναι σε κρίσιμο στάδιο, δεν ακούστηκε ποτέ.

Μάλιστα, παιδίατρος του Παίδων όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καταθέτει πως την προσέγγισε η 33χρονη και της είπε ότι αυτό είναι δυνατόν μετά από επικοινωνία που είχε η ίδια με ιατροδικαστή.

Η επιμονή να γίνει νεκροτομή στην Πάτρα

«Είδα τη μητέρα καθώς έβγαινε από το γραφείο των γιατρών, όπου μόλις της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος του παιδιού.

Ήταν ψύχραιμη. Κάποια στιγμή, ενώ ετοίμαζα τα χαρτιά για τη νεκροψία της Τζωρτζίνας, ήρθε και με ρώτησε αν μπορεί να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα ή τα Γιάννενα.

Της είπα ότι δεν το γνωρίζω και ότι θα την ενημερώσω. (…) Αυτή μου είπε ότι έχει μιλήσει με κάποιον ιατροδικαστή που της είπε ότι μπορούσε να γίνει. Της απάντησα ότι θα κάνω τη διαδικασία όπως με ενημέρωσαν».

«Όταν μπήκαμε στον θάλαμο είδαμε το παιδί…»

«Όταν μπήκαμε στον θάλαμο, είδαμε το παιδί, στο κρεββάτι του και μου έδωσε την εντύπωση ότι κοιμάται. Πλησιάσαμε και ρώτησα τη γιατρό, τι ακριβώς συμβαίνει. Άκουσα έναν ρόγχο, που προερχόταν από το παιδί, κοίταξα το οξύμετρο για να δω τις τιμές και είδα χαμηλές τιμές. Τις τιμές του κορεσμού, δεν τις θυμάμαι, αλλά οι σφίξεις, είναι γύρω στις 30», λέει νοσηλεύτρια.

«Όταν κάποιο παιδί είναι συνδεδεμένο σε οξύμετρο έχουμε πάντα το νου μας γιατί για να δώσει εντολή ο γιατρός να το βάλουμε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος που θέλει να παρακολουθεί μόνιμα τις τιμές του κορεσμού και των σφίξεων.

Τα οξύμετρα που έχουμε στην κλινική μας έχουν ένα ρυθμικό ήχο που ακούγεται συνέχεια, όταν είναι σωστά τοποθετημένα και λειτουργούν κανονικά. Όταν τύχει να φύγει από το χέρι του παιδιού, ή να πέσουν οι τιμές, κάνουν ένα ήχο πιο δυνατό, που ακούγεται σε όλη την κλινική ακόμα και όταν η πόρτα του θαλάμου όπου βρίσκεται το οξύμετρο είναι κλειστή. Μάλιστα εγώ προσωπικά όταν ακούω αυτόν τον ήχο, λέω από μέσα μου: ‘ποιο οξύμετρο χτυπάει τώρα;’».

Η νοσηλεύτρια στις αρχές αναφέρει αναλυτικά πώς μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει τον ήχο, καθώς όπως ισχυρίζεται υπάρχει ειδικό κουμπί που απενεργοποιεί όλους τους ήχους.

Πάτρα: Η μελανιά στο μάγουλο της Τζωρτζίνας την ημέρα της κηδείας της «καίει» την Πισπιρίγκου

«Στην ερώτησή σας πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει αυτό τον ήχο, η απάντηση είναι ότι αυτή η συσκευή έχει ένα κίτρινο κουμπάκι με σήμα ένα κουδουνάκι και ένα «Χ». Όταν το πατάς σταματάνε όλοι οι ήχοι.

Η παύση των ήχων όμως δεν είναι μόνιμη. Είναι για μικρό χρονικό διάστημα. Αν δηλαδή δούμε κάποιο ασθενή με οξύμετρο που του έχουν πέσει οι τιμές και το οξύμετρο χτυπάει, αν πατήσουμε το κουμπί που σας είπα, ο ήχος θα σταματήσει για λίγο, άλλα εφόσον οι τιμές παραμένουν χαμηλές σε λίγη ώρα θα αρχίσει πάλι να χτυπάει.

Πρέπει λοιπόν να ξαναπατήσουμε το κουμπί για να σταματήσει ο ήχος. Αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι οι τιμές να επανέλθουν στα φυσιολογικά».

Παρόλα αυτά, ο ήχος από το οξύμετρο της Τζωρτζίνας, ήταν πλήρως ενεργοποιημένος, αν και δεν χτύπησε ποτέ όταν το οξυγόνο τους παιδιού, έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, την ημέρα του θανατηφόρου επεισοδίου της Τζωρτζίνας.

«Ξέρω όμως, ότι αυτά τα οξύμετρα που χρησιμοποιούμε έχουν μια ρύθμιση στο μενού που απενεργοποιούν τους ήχους τελείως. Εμείς στην Κλινική όταν βάζουμε οξύμετρο σε ένα παιδί το έχουμε ενεργοποιημένο στο δεύτερο επίπεδο.

Δηλαδή με τον ήχο που τον ακούμε όταν βρισκόμαστε στη στάση των νοσηλευτών από όποιον θάλαμο και αν χτυπάει, ακόμη και με κλειστή την πόρτα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η νοσηλεύτρια, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, όπως γιατί δεν χτύπησε ο ήχος του οξύμετρου και αν κάποιος απενεργοποίησε τον ήχο.

«Στις 14:20, την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, όταν με φώναξε η μητέρα της, μπαίνοντας στον θάλαμο, κοίταξα το οξύμετρο του παιδιού και είδα χαμηλές τιμές κορεσμού και σφίξεων. Το οξύμετρο κανονικά θα έπρεπε να χτυπάει αλλά δεν χτυπούσε.

Και δεν χτυπούσε καθόλου όση ώρα βρισκόμασταν μέσα στο θάλαμο. Θυμάμαι όμως ότι τις προηγούμενες φορές που μπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας εκείνη τη ημέρα, το οξύμετρο έκανε αυτόν το ρυθμικό και συνεχόμενο ήχο που δείχνει ότι ήταν τοποθετημένο και λειτουργούσε κανονικά».

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Γάτα δάγκωσε 8χρονο στον λαιμό – Στο νοσοκομείο το παιδί

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται επικίνδυνο ρολό κοτόπουλο από την αγορά – ΜΗΝ το καταναλώσετε

Σε φάρμα στην Άνδρο γεννήθηκε ένα… μαύρο ελάφι! Πώς συνέβη αυτό;