Είπαν τα κάλαντα για να μαζέψουν χρήματα για την συμμαθήτριά τους που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Είπαν τα κάλαντα για να μαζέψουν χρήματα για την συμμαθήτριά τους που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Είπαν τα κάλαντα για να μαζέψουν χρήματα για την συμμαθήτριά τους που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Μια υπέροχη αληθινή ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού έλαβε χώρα παραμονή των Χριστουγέννων στα Χανιά.

Οι μαθητές της Β Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Χανίων πήραν τα τριγωνάκια τους ανά χείρας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συσπειρώθηκαν για να πουν τα καθιερωμένα κάλαντα που αυτή τη φορά είχαν έναν ιερό σκοπό.

Με σύνθημά τους “Τραγουδάμε για τη Δήμητρα”  πήραν την απόφαση να διαθέσουν το ποσό που θα συγκεντρωθεί για τη συμμαθήτριά τους, Δήμητρα, που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δίνει τη δική της γενναία μάχη με τον καρκίνο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Ελπίδα στην Αθήνα.

Μια γροθιά για την Δήμητρα

Μοίρασαν καραμέλες, κέφι και χαμόγελα στον κόσμο, τραγούδησαν για μοναχικούς ηλικιωμένους για μικρά παιδιά, πήγαν παντού με την καθηγήτρια τους κ Βίκυ Κόλλια. Έψαλαν τα κάλαντα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και σε άλλα κεντρικά και μη σημεία στην πόλη των Χανίων, όπου τα υποδέχθηκαν με κεράσματα οι οικοδεσπότες και έδωσαν χαρά στον κόσμο.

Όπως εξήγησε στα haniotika-nea.gr η καθηγήτρια κα Κόλλια ” Η Δήμητρα λείπει σε όλους εμάς. Λείπει από τον Μάιο. Είναι μόνη της σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου υπό ειδικές συνθήκες υγιεινής. Και αυτές τις ημέρες θα αρχίσει και τις διαδικασίες μεταμόσχευσης μυελού και χημειοθεραπειών».

«Πιστεύω ότι με την προσευχή τους και την αγάπη τους, τα παιδιά θα καταφέρουν να πάρουν στην Δήμητρα ένα δώρο, το μπουφάν των ονείρων της. Οι Χανιώτες ανταποκρίνονται στη συγκεκριμένη δράση μας και μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη όπου πήγαμε» επεσήμανε η κα Κόλλια.

Ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης

Μπράβο στους μαθητές που δίνουν το καλό παράδειγμα με την σκέψη τους να σταθούν εμπράκτως στο πλευρό της συμμαθήτριας τους που παλεύει γενναία με τον καρκίνο. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύονται οι αξίες της αλληλεγγύης, της και της ανθρωπιάς που γίνονται τρόπος ζωής.

 

Διαβάστε επίσης:

Παίδων: Διασωληνώθηκε 13χρονος με κορωνοϊό – Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Σχολεία: Τα 4 δεδομένα που εγγυώνται ότι θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές

Δράμα δίχως τέλος: Άλλο ένα ζευγάρι “έφυγε” από κορωνοϊό – Άφησαν ορφανά τα 2 τους παιδιά

Ροή Ειδήσεων