Εκκενώθηκαν 8 σχολεία και πολλά σπίτια λόγω της φωτιάς στα Χανιά

Εκκενώθηκαν 8 σχολεία και πολλά σπίτια λόγω της φωτιάς στα Χανιά

Πυρκαγιά προκλήθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα των Χανίων. Ειδικότερα, η φωτιά προκλήθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος στα Μεγάλα Χωράφια και απείλησε σοβαρά τον οικισμό στον Ναύσταθμο. Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση και τόσο σοβαρό το συμβάν που εκλήθη και ο στρατός να συνδράμει σε ό,τι απαιτούνταν. Μάλιστα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μετέφεραν κατοίκους στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί και μετά από τεράστια προσπάθεια όλων των δυνάμεων και λίγο αργότερα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Η απόφαση του δημάρχου Χανίων για την εκκένωση των σχολείων

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, σε εκκένωση των σχολικών κτιρίων προχώρησαν οι μαθητές του A’ και Γ’ παιδικού σταθμού Σούδας, του 1ου Δημοτικού και 1ο Νηπιαγωγείου Σούδας, του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Σούδας, καθώς και του Γυμνάσιου και Λυκείου Σούδας.

Η εκκένωση των σχολείων στη Δημοτική Ενότητα Σούδας πραγματοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, ενώ στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη εντοπίζει μέτριες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη βρεφών και παιδιών λόγω COVID-19

«Θήλαζα και μου έδινε μπουνιές»: Η μαρτυρία θύματος κακοποίησης είναι συνταρακτική

Το παιδί δεν τρώει αυγό ή έχει αλλεργία: 3 αντικαταστάσεις από τη παιδοδιατροφολόγο