Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον μικρό Ραφαήλ που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον μικρό Ραφαήλ που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του μικρού Ραφαήλ που δίνει μάχη με τον καρκίνο

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ

Ο Ραφαήλ συνεχίζει τις ακτινοθεραπείες και για ένα μακρύ χρονικό διάστημα θα συνεχίσει με χημειοθεραπείες. Παρακληση όποιος μπορεί να δώσει και να δίνει αίμα και αιμοπετάλια στο όνομα του στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού 3ος όροφος.Για πληροφορίες σχετικά με ωράρια ραντεβού κ ποιοι μπορούν να δίνουν αίμα κ αιμοπετάλια τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2132009325 και 2132009327.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

 

Διαβάστε επίσης:

Η 10χρονη Αιμιλία με συγγενή καρδιοπάθεια ευχήθηκε να πάει στη Disneyland – Δείτε πώς το όνειρό της υλοποιήθηκε

Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός για την Αρτέμιδα είναι γεγονός – To εντυπωσιακό κτίριο που θα φιλοξενήσει τα παιδάκια

Οι γυναίκες εμπλέκονται σε ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές πιο συχνά από αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι

Ροή Ειδήσεων