Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να ψηφίσουμε – Οι κρίσιμες ημερομηνίες – Ο ρόλος των Πανελληνίων και η Νίκη Κεραμέως

Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να ψηφίσουμε – Οι κρίσιμες ημερομηνίες – Ο ρόλος των Πανελληνίων και η Νίκη Κεραμέως

O κύβος ερρίφθη για την ημερομηνία των Βουλευτικών Εκλογών 2023 καθώς όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο  θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου ενώ διευκρίνισε πως η δεύτερη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί τo αργότερο στις 2 Ιουλίου σε περίπτωση, βέβαια, που χρειαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την περίπτωση, η επικρατέστερη ημερομηνία για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση είναι η Κυριακή 2 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η 9η Ιουλίου ή ακόμη και η Κυριακή 25 Ιουνίου, στη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να ψηφίσουμε

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των εκλογών πυροδότησε αυτόματα χαρά σε μαθητές καθώς θα υπάρξει εμβόλιμη σχολική ανάπαυλα προκειμένου να στηθούν οι κάλπες στα σχολεία που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εκλογών την Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 του ίδιου μήνα.

Πώς οι Πανελλήνιες 2023 καθόρισαν την ημερομηνία των εκλογών

Η επιλογή της 21η Μαίου για τις εκλογές αντί για τις 28 Μαΐου  κατά βάση σχετίζεται με την ημερομηνία των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίες και είναι προγραμματισμένες για τις 2 Ιουνίου.

Υπουργός Παιδείας και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση η Κεραμέως

 

Μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης που ενδέχεται να σχηματιστεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα είναι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Τρίτης (28/3).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον «οδικό χάρτη» προς τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις εκλογές. Οι Πανελλαδικές είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας».

Οι Πανελλήνιες ξεκινούν την 1η Ιουνίου και η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 21 Μαΐου. Αν υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, τότε θα αναλάβει και τη διεξαγωγή των νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Σ’ αυτή την κυβέρνηση αναμένεται να είναι υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ώστε να εποπτεύσει τη διεξαγωγή των Πανελληνίων κατά την ίδια περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα διακοπή της δίκης Aναγνωστόπουλου – «Τιμή μου αν η Ελλάδα με άφηνε να εκτελέσω τον δολοφόνο της κόρης μου» ξεσπά ο Κράουτς

«Σκότωσα τη μάνα μου, σκότωσα τους δαίμονες», τα πρώτα λόγια του 17χρονου που μαχαίρωσε τη μητέρα του

Χωρίς την θετική επιρροή των γονιών, τα παιδιά δεν μπορούν αναπτυχθούν συναισθηματικά

Aυτοί είναι οι μαθητές που διακρίθηκαν στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

 

Ροή Ειδήσεων