“Έκρηξη” κρουσμάτων στα παιδιά – Αύξηση 300% στις νοσηλείες – Τι λέει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσ. Ρίου

Γκάγκα: "Όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά κάποια μπορεί να κάνουν μυοκαρδίτιδα"

“Έκρηξη” κρουσμάτων στα παιδιά – Αύξηση 300% στις νοσηλείες – Τι λέει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Νοσ. Ρίου

Τα κρούσματα στα παιδιά παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ την εβδομάδα αναφοράς (07 Φεβρουαρίου 2022 – 13 Φεβρουαρίου 2022), το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 41.489, αποτελώντας το 33% (3% αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Αύξηση 300% στις νοσηλείες παιδιών λόγω κορωνοϊού

Για αύξηση της τάξης του 300% στις νοσηλείες παιδιών λόγω covid κάνει λόγο ο Καθηγητής Παιδιατρικής Νεογνολογίας και Διευθυντής της Παιδιατρικής Μ Μ.Ε.Θ. Παίδων του ΠΓΝΠ, Γαβριήλ Δημητρίου «Πέρυσι έως τις 30 Νοεμβρίου νοσηλεύτηκαν 160 συνολικά παιδιά με COVID-19 και από τον Δεκέμβριο έως σήμερα νοσηλεύτηκαν 95, τουτέστιν σε δυόμισι μήνες αύξηση νοσηλειών 300%». Ο καθηγητής Γαβριήλ, διαβεβαιώνει μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» ότι τα παιδιά στην πλειονότητα τους δεν νοσούν σοβαρά πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Τι δείχνει η νόσηση των παιδιών

«Υπάρχουν βέβαια συνλοιμώξεις όπως π.χ. βρογχιολίτιδες ή εξαιτίας της covid αύξηση της τροπονίνης που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί από την νόσο το μυοκάρδιο και τα παιδιά χρειάζονται νοσηλεία. Πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στα παιδιά αποτυπώνει ως ποσοστό το εύρος της πανδημίας στο γενικό πληθυσμό. Τα βρέφη μολύνονται από τους γονείς ή το στενό οικογενειακό περιβάλλον και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας συνήθως ασυμπτωματικά ή με ελάχιστη συμπτωματολογία μολύνουν του γονείς αυξάνοντας την ενδοοικογενειακή διασπορά», ανέφερε.

 

Διαβάστε επίσης:

Παιδίατρος: “Ο εμβολιασμός των παιδιών ρίχνει την πιθανότητα θανάτου και σοβαρής νόσησης στο απόλυτο μηδέν”

Παιδίατρος: Φίμωση στα αγόρια, σύμμυση χειλέων στα κορίτσια – Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση

Αγνοούνται 40 παιδιά από τα σχολεία της Αττικής – Οι κινήσεις του Υπ. Παιδείας για να εντοπιστούν