Εξετάσεις Λυκείου 2024: Ημερομηνίες προαγωγικών και απολυτήριων

Εξετάσεις Λυκείου 2024: Ημερομηνίες προαγωγικών και απολυτήριων

Πότε ξεκινούν, πότε τελειώνουν, πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΠΕΠΑΛ, Λύκεια των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

Η περίοδος των εξετάσεων Λυκείου πλησιάζουν και είναι  μία από τις πιο σημαντικές και αγωνιώδεις στιγμές στη ζωή των μαθητών.

Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν τον σταθμό της μετάβασης. από τον κόσμο της εκπαίδευσης στον κόσμο των επαγγελμάτων ή της ακαδημαϊκής πορείας.

Με βάση την ανακοίνωση των ημερομηνιών για τις εξετάσεις, λυκείου του έτους 2024, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται. για αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Ας δούμε αναλυτικά τις ημερομηνίες των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων για το έτος 2024.

Ημερομηνίες εξετάσεων ΓΕΛ 2024:

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται. από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως την Παρασκευή 14
Ιουνίου 2024.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο έως την Παρασκευή 21
Ιουνίου 2024.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων. και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. διεξάγονται από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Δείτε εδώ την απόφαση για τα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Tο πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ημερομηνίες εξετάσεων ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ 2024:

Μετά τη λήξη, προτείνεται το ακόλουθο. χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών των Ημερήσιων. και Εσπερινών Ε.ΠΑ.Λ και Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

ΠΡΩΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και Πρότυπων ΕΠΑ.Λ.της πρώτης εξεταστικής. περιόδου θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί. το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Τα αποτελέσματα των απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου, πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση

Ημερομηνίες εξετάσεων Λύκεια των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. 2024:

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων για τους/τις μαθητές/τριες που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.- Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Τα αποτελέσματα των απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων της πρώτης εξεταστικής περιόδου πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση