Ελένη Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις των δολοφόνων – παραμένουν ίδιες οι ποινές τους

Ελένη Τοπαλούδη: Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις των δολοφόνων – παραμένουν ίδιες οι ποινές τους

Παραμένουν οι ποινές της ισόβιας κάθειρξης και των 15 ετών που έχουν επιβληθεί σε κάθε ένα εξ αυτών σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης που είχαν καταθέσει οι δύο καταδικασθέντες για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, το 2018.

Συνεπώς, παραμένουν οι ποινές της ισόβιας κάθειρξης και των 15 ετών που έχουν επιβληθεί σε κάθε ένα εξ αυτών σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια Τοπαλούδη, με ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει : «Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τον συνάδελφο, Βαγγέλη Γκιουγκή, εκπροσώπησανκαι στους τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας την οικογένεια της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη,σε όλες τις δίκες που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα.

Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύοκατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού ΟρκωτούΕφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί.»

Η ανακοίνωση του συνηγόρου των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας, Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τον συνάδελφο, Βαγγέλη Γκιουγκή, εκπροσώπησαν και στους τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας την οικογένεια της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, σε όλες τις δίκες που διεξήχθησαν μέχρι σήμερα. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσεως και των δύο κατηγορούμενων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που τους καταδίκασε και τους επέβαλε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η οποία πλέον είναι αδύνατον να μετατραπεί.

Αθήνα, 14/6/2024
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Κούγιας

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2024: Έναρξη Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου – Όλο το πρόγραμμα

«Ντράπηκε και η ντροπή», λέει γνωστός εκπαιδευτικός για τα θέματα της Φυσικής των ΓΕΛ

Ροή Ειδήσεων