Ελλείψεις σε φάρμακα – Τι να κάνουν οι γονείς αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά

Ελλείψεις σε φάρμακα – Τι να κάνουν οι γονείς αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά

Την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, το θέμα της έλλειψης φαρμάκων θα εξομαλυνθεί μέχρι το τέλος του μήνα εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Τι να κάνουν οι γονείς αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά

«Καταρχήν έχουμε γενόσημα φάρμακα για τα αντιπυρετικά σε όλες τις κατηγορίες.

Αυτό που είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι είναι ότι αντιπυρετικά και γενικά παυσίπονα υπάρχουν, σε άλλες ονομασίες, αλλά πάντως υπάρχουν.

Κάνουμε επίσης μια πολύ μεγάλη συνεργασία με τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να αυξήσουμε τη δική μας παραγωγή, την ελληνική παραγωγή φαρμάκων, ώστε να έχουμε περισσότερα», ανέφερε η κ. Γκάγκα σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων.

 “Υπάρχουν πολλά γενόσημα αντιπυρετικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε”

Μάλιστα όπως ανέφερε και  σε τηλεοπτικές δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ ειδικά για τα αντιπυρετικά,  οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν τα γενόσημα που είναι καλά και αποτελεσματικά.

Εξήγησε πως η έλλειψη οφείλεται και στο πρώιμο κύμα γρίπης, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην λήψη μέτρων από την πλευρά του υπουργείου ενώ τόνισε ότι τα αντιπυρετικά φάρμακα δεν πρόκειται να μπουν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, .

 

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη: Αγωνία για 3.5 ετών παιδί – Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε Αθήνα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω γρίπης

Η Εύα Καϊλή τελικά είναι έγκυος; Η απάντηση του δικηγόρου της που θα συζητηθεί

Θρήνος στο Αγρίνιο για την 46χρονη μητέρα 3 παιδιών που “‘εφυγε” από τη ζωή

 

Ροή Ειδήσεων