“Ένα δώρο μικροσκοπικό”: Ένα τρυφερό παραμύθι για την αναγνώριση της αξίας του άλλου

“Ένα δώρο μικροσκοπικό”: Ένα τρυφερό παραμύθι για την αναγνώριση της αξίας του άλλου

Ένα από τα παραμύθια που διαβάσαμε πρόσφατα είναι το “Ένα δώρο μικροσκοπικό” που υπογράφει η Νίκη Γαλάνη σε εικονογράφηση Δήμητρας Παπαδημητρίου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

Ας γνωρίσουμε την ιστορία

Από πού έρχονται άραγε τα δώρα των παιδιών; Σε έναν κόσμο ολότελα χάρτινο, εκεί ζουν τα δώρα… Προσμένοντας την μέρα που κάποιος άγιος Βασίλης ή νονός, κάποιος νεράιδος ή γονιός, θα τα επιλέξει για ένα απ’ τα παιδιά του κόσμου. Δώρα μικρά, δώρα μεγάλα, δώρα με φιόγκους και με άλλα. Όλα μα όλα τους βρίσκονται εκεί και σας περιμένουν να τα πάρετε. Όλα εκτός από ένα μικρό, τόσο δα μικρούτσικο δωράκι που δεν φαίνεται να το θέλει κανείς για το παιδί του. Μέχρι την ημέρα που ένα μικρό και άτακτο κορίτσι θα τα αλλάξει όλα.

Η συγγραφέας Νίκη Γαλάνη μάς συστήνει το παραμύθι της

Μικροί μου αναγνώστες, ονομάζομαι Γαλάνη Νίκη και είμαι η δημιουργός αυτού του παραμυθιού. Είμαι δέκα ετών αλλά δυστυχώς, δείχνω για τριάντα έξι. Μένω στον ξακουστό Παραμυθότοπο, στη φημισμένη οδό Παραμυθιάς, και εργάζομαι ως παραμυθοπλάστης. Έτσι, συχνά-πυκνά πλάθω παραμύθια και ύστερα τα πουλάω, για να αγοράσω όνειρα παιδικά. Σ’ αυτήν την υπέροχη παραμυθοδιαδρομή μου, έχω για συνοδηγούς δυο μικρές νεραϊδούλες βοηθούς, τις κόρες μου, Βάσια και Υρώ, που με τη φαντασία τους «χτίζουμε» τους πιο ευφάνταστους κόσμους. Κάπου εδώ, έχω ένα να σας πω ένα μυστικό: «Παιδιά, να ζείτε πάντοτε ονειρεύοντας και ονειρεύοντας, να δημιουργείτε!»

Τα παραμύθια μου:
«Ο Μινέλης το πινέλο» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.
«Τα ρούχα της αγάπης» από τις εκδόσεις Θύρα.
«Στον Ζαχαρότοπο» από τις εκδόσεις Κομνηνός.”

Η Δήμητρα Παπαδημητρίου (εικονογράφος) σπούδασε Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται έως και σήμερα ως καθηγήτρια Γραφιστικής. Αργότερα σπούδασε Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στη σχολή Βακαλό και από τότε εργάζεται ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο θέατρο. Έχει βραβευτεί ως ενδυματολόγος. Επίσης φτιάχνει κούκλες και έχει διδάξει κατασκευή και εμψύχωση κούκλας κουκλοθεάτρου. Σήμερα είναι μητέρα και ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και την εικονογράφηση παιδικών παραμυθιών.

 

Εκδόσεις Αγγελάκη

Αριθμός Σελίδων: 40

Διαβάστε επίσης:

H Eθνική Λυρική Σκηνή επισκέπτεται τα σχολεία με την όπερα «Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ»

Με το καλό! Ελληνίδα ηθοποιός έγκυος για δεύτερη φορά

Μυρτώ Αλικάκη: “Ό,τι είμαι σε μεγάλο βαθμό, το οφείλω στα παιδιά μου”