Ένα τροχαίο έκανε τους μαθητές να γίνουν τροχονόμοι!

Ένα τροχαίο έκανε τους μαθητές να γίνουν τροχονόμοι!

 Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας, που αποτελείται από μαθητές της Β’ Λυκείου, γεννήθηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μανώλη, ενός μαθητή του Γυμνασίου Χαλκηδόνας.

Η ομάδα «Οδικής Ασφάλειας» του 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια διασταύρωση όπου συνέβαιναν ατυχήματα, ενημέρωναν τους οδηγούς για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται.

Όπως αναφέρουν «τα Νέα», η Αγγελική Φουρκιώτη χρονομετρά – 40 δεύτερα διαρκεί το κόκκινο φανάρι, τόσο χρόνο έχουν ο συντονιστής εκπαιδευτικός, Βαγγέλης Δήμας, κρατώντας ένα χαρτόνι που γράφει: «Δράση για την οδική ασφάλεια» και η Βασιλίνα Πολυχρονοπούλου που τον ακολουθεί να μοιράσουν τα μηνύματά τους: «Φίλε οδηγέ, τους πεζούς και τα μάτια σου! Στον φωτεινό σηματοδότη όταν ανάψει πράσινο θα εμφανιστούν κίτρινα βελάκια που αναβοσβήνουν, άρα αν στρίψεις αριστερά, οφείλεις – σύμφωνα με τον ΚΟΚ – να προχωρήσεις με προσοχή και να παραχωρήσεις προτεραιότητα στους πεζούς».

Ένα τροχαίο ήταν η αφορμή

Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας, που αποτελείται από μαθητές της Β’ Λυκείου, γεννήθηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μανώλη, ενός μαθητή του Γυμνασίου Χαλκηδόνας, που χτυπήθηκε πριν από λίγα χρόνια από όχημα που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα σταυροδρόμι.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: «Δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας» (βίντεο)

Σχολικές εξετάσεις: Πώς να βοηθήσετε ουσιαστικά χωρίς να πιέζετε τα παιδιά

Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»