Ένα χαρούμενο Νηπιαγωγείο στον πιο όμορφο κήπο της πόλης – Εδώ θα γίνεις το καλύτερο που μπορείς!

Ένα χαρούμενο Νηπιαγωγείο στον πιο όμορφο κήπο της πόλης – Εδώ θα γίνεις το καλύτερο που μπορείς!

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο – Robert Fulghum, Αμερικανός συγγραφέας

Ένας καταπράσινος κήπος, γεμάτος παιχνίδια. Ένας βοτανόκηπος ανάμεσα στα δέντρα. Ένας μικρός λόφος για την κατάκτηση της κορυφής. Γελαστά πρόσωπα και χαρούμενες φωνές. Ένα Νηπιαγωγείο – μια μεγάλη αγκαλιά. Εδώ ξεκινά την πορεία του το παιδί για να γίνει ένας μοναδικός ξεχωριστός άνθρωπος.

Μεγαλώνω σημαίνει αλλάζω: ταξιδεύω στον κόσμο της γνώσης, γνωρίζω τον εαυτό μου, συνεργάζομαι, εξερευνώ και ανακαλύπτω

Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με ένα ολιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βοηθά το κάθε παιδί, ανάλογα με τους προσωπικούς του ρυθμούς και την ωριμότητά του, να αναπτυχθεί ομαλά και να ανθίσει.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον συναισθηματικό τομέα, όπου η Ψυχολόγος του Νηπιαγωγείου υλοποιεί ένα πρόγραμμα εστιασμένης ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αναγνωρίζουν, να εκφράζονται και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται και με άλλες δράσεις όπως «Το ΜοναDικό μου Επίτευγμα» με έμφαση στα μικρά αλλά σημαντικά κατορθώματα του κάθε παιδιού στο Σχολείο και το “Proud to Be Me” που αναδεικνύει ως «πρωταγωνιστή» της τάξης ένα παιδί κάθε φορά επί τρεις ολόκληρες ημέρες. Παράλληλα, ο «Βοηθός της Τάξης» αναλαμβάνει αρμοδιότητες αναπτύσσοντας έτσι την υπευθυνότητά του.

Το πρόγραμμα «Στάση Ζωής», που ξεκινά στο Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και το ΙΒ, έρχεται ως επιστέγασμα όλων των παραπάνω, καθώς ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε κοινωνικά θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της συμπερίληψης.

Ευχάριστες δράσεις με βάση εκκίνησης το παιχνίδι και απώτερο στόχο τη μάθηση, δημιουργούν τις σταθερές βάσεις για την ομαλή μετάβαση στην Α’ Δημοτικού

Τα παιδιά αποκτούν κατάλληλα ερεθίσματα, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, ωριμάζουν γνωστικά και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στη λογική και μαθηματική σκέψη, προετοιμάζονται αβίαστα για τη γραφή και την ανάγνωση, αποκτούν αυτοπεποίθηση ως προς τις μαθησιακές τους ικανότητες.

Μέσα από τα projects και τις βιωματικές διαθεματικές προσεγγίσεις, αναδυόμενα και ανακαλυπτικά, αποκτούν εμπειρίες γύρω από πολλά διαφορετικά αντικείμενα, που απέχουν πολύ από το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός συμβατικού Νηπιαγωγείου.

Επίσης, οι όμιλοι, η δανειστική βιβλιοθήκη, το Messy Play, χαρίζουν στα παιδιά μοναδικές ευχάριστες στιγμές συνδυάζοντας Γνώσεις, Δεξιότητες και Αξίες. Το Θεατρικό Παιχνίδι μάλιστα, κινητοποιεί τη φαντασία και τη δράση, τη σωματική έκφραση, την αναπαράσταση ρόλων, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση χωρίς περιορισμούς και οδηγίες.

Το Περιβάλλον και η Οικολογία έχουν κι αυτά την θέση τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Έτσι λοιπόν, λειτουργούν τα “Green Days”, βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τα ελληνικά φυτά, γευσιγνωσία τσαγιού, περιποίηση παρτεριών, κομποστοποίηση και πολλά άλλα. Παράλληλα, αναπτύσσονται και ορισμένες κοινωνικές δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στη φύση και κατ’επέκταση στον συνάνθρωπο, η βιωσιμότητα, η συνείδηση υπεύθυνου πολίτη κλπ.

Εκτός από τις παραπάνω οικολογικές δράσεις, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ασχολούνται με τον Duke, την καφέ αρκούδα που έχει υιοθετήσει ως μασκότ του, ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα και ζει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο Νυμφαίο.

Στο D-ικό μας Νηπιαγωγείο κάθε παιδί είναι μοναδικό!

Στο μάθημα Computational Thinking για την προσχολική ηλικία, που έχει σχεδιαστεί από τους Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής του Σχολείου, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους προγράμματα χωρίς να χρησιμοποιούν οθόνες ή άλλες συσκευές. Με παιχνίδια στον ανοιχτό χώρο, εφαρμόζονται καινοτόμες διδακτικές πρακτικές επίλυσης προβλημάτων. Η ρομποτική, οι έννοιες της υπολογιστικής σκέψης και λογικής “Computational Thinking”, και βέβαια η βιωματική μάθηση μέσα από το παιχνίδι “Learning Through Play” ενισχύουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως η δημιουργικότητα, η ομαδοσυνεργατικότητα, η αναλυτική, συνθετική και κριτική σκέψη, η καινοτομία, οι δεξιότητες επικοινωνίας κλπ.

Η Φυσική Αγωγή, η Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή, η Κολύμβηση και τα καθημερινά μαθήματα Αγγλικών είναι πλήρως ενταγμένα στο βασικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μάλιστα, στο μάθημα των Αγγλικών πραγματοποιείται μια πρώτη προσέγγιση αναγνώρισης του αγγλικού αλφαβήτου, μέσα από παιχνίδια και υλικό που έχουν αναπτύξει οι καθηγητές Αγγλικών του Σχολείου.

Το ταξίδι στον όμορφο κόσμο του Νηπιαγωγείου τελειώνει τον Ιούνιο. Τότε, το κάθε παιδί παίρνει το δικό του Portfolio, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες του οι εργασίες, τα projects αλλά και οι αναμνήσεις του από τη νηπιακή του πορεία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
210 6186000

Ροή Ειδήσεων