Ένας πολύ εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την ώρα (video)

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή;

Ένας πολύ εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά την ώρα (video)

Η έννοια του χρόνου μπερδεύει αρκετά τα παιδιά, τα οποία δυσκολεύονται να μάθουν να λένε την ώρα, ειδικά σε αναλογικά ρολόγια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πει ένα παιδί την ώρα ανάλογα με την ηλικία του αλλά και με το πόσο εύκολα μαθαίνει. Έτσι μπορεί να μάθει την ώρα με ή χωρίς ρολόι, την έννοια του χρόνου ως τμήματα του 24ώρου κ.ο.κ.

Επειδή ακριβώς είναι ένα μάθημα πέρα από τα… συνηθισμένα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να το μετατρέψουμε σε μια χαρούμενή διασκεδαστική και απλή δραστηριότητα!

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μάθουν την ώρα;

Φτιάχνοντας ένα ρολόι από πλαστικά πιάτα και χρωματιστά αντικείμενα!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 πιάτα μια χρήσης
  • 1 μαύρο και έναν κόκκινο μαρκαδόρο
  • 1 κομμάτι χαρτόνι σε διαφορετικό χρώμα
  • 1 χρωματιστό σύρμα για χειροτεχνίες
  • ψαλίδι, χαρτοκόπτη

Πώς θα το φτιάξετε:

Στο ένα πιάτο γράψτε με τον μαύρο μαρκαδόρο τις ώρες του 24ώρου και κόψτε την περιοχή γύρω τους σε τριγωνικό σχήμα. Στη συνέχεια γράψτε με τον κόκκινο μαρκαδόρο στο δεύτερο πιάτο τα λεπτά της ώρας και κολλήστε τα πιάτα μεταξύ τους.

Κόψτε το χρωματιστό χαρτόνι σε σχήμα δεικτών και με τον χαρτοκόπτη χαράξτε το κέντρο των πιάτων, έτσι ώστε να περάσετε από μέσα το σύρμα, το οποίο θα κρατά σταθερούς τους δείκτες και θα επιτρέπει την κυκλική κίνησή τους.

Τώρα μπορείτε μαζί με τα παιδιά να μάθετε τις ώρες και τα λεπτά εύκολα, ξεκινώντας από το πρωί και προγραμματίζοντας την ημέρα σας σύμφωνα με το… δικό σας ρολόι!

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε:

https://www.facebook.com/TeachitDIY/videos/278439012992814

Ροή Ειδήσεων