Ενδοοικογενειακή βία: 305 συλλήψεις σε μία εβδομάδα – 493 περιστατικά από 6/5 έως 12/5

Ενδοοικογενειακή βία

Ενδοοικογενειακή βία: 305 συλλήψεις σε μία εβδομάδα – 493 περιστατικά από 6/5 έως 12/5

Παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Συνολικά 828 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το διάστημα 6-12/5 που αφορούσαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών διαχειρίστηκαν 493 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Επίσης, χορηγήθηκε σε 59 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Συνολικά 828 κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το διάστημα 6-12/5 που αφορούσαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών διαχειρίστηκαν 493 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 305 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 9 θύματα.

Επίσης, χορηγήθηκε σε 59 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Διαβάστε επίσης

Η μέθοδος της «ιατρικής μαγειρικής» σύμμαχος στην προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο – δωρεάν παιδικές δράσεις σε 9 μουσεία

Πανελλαδικές 2024: Η λίστα των παθήσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις