Έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής – Σοκάρουν οι εικόνες

Έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής - Σοκάρουν οι εικόνες

Έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής – Σοκάρουν οι εικόνες

Η κατάσταση αρκετών κτιρίων που φιλοξενούν σχολεία της χώρας αποδεικνύεται εκτός από επιεικώς απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μετά το περιστατικό με την κατάρρευση της ψευδοροφής της τάξης της ΣΤ2 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας  και τις εικόνες ντροπής που επικρατούν στο παιδικό σταθμό και το Νηπιαγωγείου Περιβολίου στην Κέρκυρα  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλει την άθλια κτιριακή κατάσταση που επικρατεί στο 7ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας  καθώς έπεσαν οι σοβάδες της οροφής στο γραφείο των διδασκόντων.

Εικόνες σοκ από την πτώση σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Έπεσαν οι σοβάδες της οροφής σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής - Σοκάρουν οι εικόνες

Στην ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την ασφάλεια του σχολείου και το γεγονός ότι ευτυχώς η πτώση τμήματος του σοβά της οροφής συνέβη το σαββατοκύριακο που το σχολείο είναι κλειστό. Μάλιστα όπως επισημαίνουν ” Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.”

Τι καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

Συνεχίζεται η “αξιολόγηση” των σχολικών κτηρίων και στον Δήμο Ν. Ιωνίας. Άλλο ένα σχολείο προστέθηκε στη λίστα των….. «σύγχρονων» σχολείων και αξιολογείται ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων στο 7οΔημοτικό Νέας Ιωνίας .

Ευτυχώς για άλλη μια φορά δεν είχαμε θύματα ή τραυματίες. Όμως πόσο τυχεροί θα συνεχίσουμε να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές;

Είναι το σχολείο που με απόφαση του υπουργείου και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας συμπτύχθηκαν τα τμήματα πριν 20 μέρες.  Είναι ακόμα μία από τις σχολικές μονάδες της περιοχής για τα οποίες ευθύνες έχει η κυβέρνηση που δε διαθέτει επαρκή χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, αλλά και η δημοτική αρχή της Ν.Ιωνίας που δε διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

Ευθύνες διαχρονικά έχουν όλες οι δημοτικές αρχές που δεν φρόντισαν να επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή του Περισσού, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, γιατί είχαν και έχουν τη λογική της εξοικονόμησης πόρων.

Στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο παιδείας παίρνει μηδέν.

Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που «αυτονομεί» το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους γονείς για σύγχρονα σχολεία που δεν πέφτουν οι οροφές, που δεν πλημμυρίζουν με τη βροχή, που δε γίνονται επικίνδυνα στον πρώτο σεισμό.

Τώρα να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Πώς γιόρτασε τα γενέθλιά της η πρωτότοκη έφηβη κόρη του Σάκη Ρουβά; (βίντεο)

Πριν τα Χριστούγεννα το εμβόλιο κατά της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5-11 στην Ιταλία

Καταγγελία για bullying σε Δημοτικό της Πάτρας – “Κάρφωσε το μολύβι στο μέτωπο του γιου μου”

Ροή Ειδήσεων