Επίδομα γέννας 2024: Αυξάνεται από τον Απρίλιο – Δείτε τα νέα ποσά

Επίδομα γέννας 2024

Επίδομα γέννας 2024: Αυξάνεται από τον Απρίλιο – Δείτε τα νέα ποσά

Από 400 έως 1.500 ευρώ οι διαφορές σε σχέση με πριν.

Αύξηση στα ποσά του επιδόματος γέννας από τον Απρίλιο του 2024 ανακοίνωσε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα από 2.000 που είναι σήμερα το επίδομα γέννησης θα διαμορφωθεί από Απρίλιο ως εξής:

– 2.400 για το πρώτο παιδί
– 2.700 για το δεύτερο παιδί
– 3.000 ευρώ για το τρίτο παιδί
– 3 500 ευρώ για τους πολύτεκνους από 4 παιδιά.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 40.000,00 ευρώ, η μητέρα του παιδιού ή το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του να μένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ή του ομογενούς αλλοδαπού ή του Ευρωπαίου πολίτη ή του πολίτη κράτους του ΕΟΧ ή πολίτη τρίτης χώρας που διαμένει στην Ελλάδα συνεχώς από το 2012 και εντεύθεν, καθώς και να υποβληθεί αίτηση για τη χορήγηση του εντός τριμήνου από τη γέννηση. Από το έτος 2024 και εντεύθεν, ο πολίτης τρίτης χώρας απαιτείται να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι σημείωσε ότι σε νέους γονείς θα δοθούν περίπου 90 εκατ. ευρώ. «Μιλάμε για σχεδόν 300.000 γονείς στο επίπεδο της διετίας. Είναι η απάντηση της κυβέρνησης βασικά στο πρόβλημα της ακρίβειας, μετά τα βαριά πρόστιμα, το πλαφόν που έχει εισαχθεί στο βρεφικό γάλα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, εκτός από την αύξηση του επιδόματος γέννησης, θα υπάρξουν και οι εξής παρεμβάσεις:

αύξηση του επιδόματος μητρότητας, προσαύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος τέκνων και η αναμόρφωση του επιδόματος παιδιών για το δημόσιο, με αύξηση 20% για το πρώτο παιδί και 50% από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί.

Το θέμα του κόστους ζωής, σε συνδυασμό και με τις αρνητικές δημογραφικές προβλέψεις, έχουν καταστεί ζητήματα προτεραιότητας για το κυβερνητικό επιτελείο. Έτσι, η κυβέρνηση, μετά και την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός, φέρνει παρεμβάσεις κυρίως για τις νέες οικογένειες.

Διαβάστε επίσης: 

Πώς θα προστατεύσουμε το δέρμα του παιδιού από το κρύο;

Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών